Akşehir’de Nasreddin Hoca sempozyumu

Akşehir’de Nasreddin Hoca sempozyumu

56. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehir’de Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu düzenlendi.

5-7 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu, Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) ile Selçuk Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu’nda yurtdışı ve yurt içinden gelen akademisyen ve bilim insanları tebliğlerini sunuyor.

Prof. Dr. Ali Boran’ın düzenleme kurulu başkanlığını yaptığı, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun düzenleme kurulu üyesi olduğu ve M. Sabri Koz’un Bilim Kurulu Üyesi olduğu sempozyum, 5 oturumda Akşehir İlçesi ve Konya merkezde gerçekleştiriliyor.

Sempozyum ile ilgili olarak bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Yüzyıllardır Türk’ün Dünyaya gülen yüzü olarak gönüllerde taht kurmuş olan Nasreddin Hoca, İnce Türk Mizahının besin kaynağıdır. O’nun kıssaları Türk insanıyla özdeşleşen; sosyal ve fikrî temeller üzerine kuruludur. Yüzümüzde, tebessümle karışık bir düşünce ifadesi oluşturur. Konya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bu yıl Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu’nu gerçekleştiriyoruz. Nasreddin Hoca adına düzenlediğimiz bu sempozyum, Hocamızın tanınması ve daha iyi anlaşılması adına büyük bir kültür hizmetidir. Nasreddin Hoca adına 3. kez uluslararası sempozyum düzenlemekteyiz. Her çalışmamızda Hocamızın yeni yönlerini ve yeni bakış açılarını görmekteyiz. Dolayısıyla engin bir düşünce dünyası olan Hocamız için bilimsel çalışmaların artması yönünde gayret göstermekteyiz. Bu vesile ile başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek’e, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Boran’a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

5 Temmuz tarihinde başlayan ve Akşehir Kültür Merkezi’ndeki 3 salonda gerçekleştirilen sempozyum 7 Temmuz’da Konya’da yapılacak oturumlarla son bulacak. Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu kapsamında ‘Nasreddin Hoca ve Nüktedanlık’ konulu karma bir sergide açıldı.