Akşehir’de bariyer protestosu

Akşehir’de bariyer protestosu

Akşehir ilçesindeki hemzemin geçitte sıkça kaza olmasına rağmen yetkililerin gerekli önlemi almadığını ileri süren mahalleli eylem yaptı

 Akşehir ilçesi Kozağaç Mahallesi hemzemin geçidinde kazaların artmasına rağmen, yetkililerin gerekli önlemi almadığını ileri süren mahalle sakinleri, eylem yaptı.

Hemzemin geçidin bulunduğu mahalledeki vatandaşlar, 4 gün içerisinde aynı yerde iki kazanın meydana geldiğini vurgulayarak, yetkililerin dikkatini çekmek için eylemdeydi.

 D-300 Karayolu Sorkun Kavşağı'nda toplanan vatandaşlar, bu tür kazaların tekrarlanmaması için bölgeye alt veya üst geçit yapılmasını istedi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, eylem düzenleyen kalabalığın toplandığı alana geldi. Burada vatandaşların sorularını cevaplayan Sezgin, "Halkımızın feryadına kulak veriyoruz. Özellikle öğrenci velilerimizin bu sıkıntısını görüyoruz. Bunlarla ilgili bir çalışma mutlaka yapacağız ama sürücülerimiz, bizler kurallara uyacağız. Kurallara uymadığınız sürece kazaya davetiye çıkarırsınız" dedi.

Halkın isteklerinin yerine getirilmesi konusunda ilgililerle görüştüklerini aktaran Sezgin, şunları kaydetti:

"Buna ilişkin kısa zamanda bariyer konulmasına dönük bir çalışma yapılacak ve bariyer konulacak. Gerekli çalışmayı öğreneceğiz; ne yapılmış, ne yapılacak, bunlarla ilgili olarak da sizleri bilgilendireceğiz. Yapılması gereken neyse bunlar yapılacaktır. Kazanın sebebi dikkatsizlik ve ihmaldir. Altyapıdaki eksiklikler kazaya sebep olmamıştır. Ama dediğim gibi altyapıyla ilgili süreci hızlandırarak bariyer konulmasını temin edeceğiz. Konu ile ilgili yetkililerin bana verdiği bilgiye göre 10 güne kadar çalışma tamamlanacak."

Toplanan kalabalık Sezgin'in konuşmasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

İki gün önce Hasan K'nin kullandığı yük treni, Kozağaç Mahallesi'nde hemzemin geçitten geçmeye çalışan Selman D. (34) idaresindeki 42 GAT 37 plakalı öğrenci taşıyan minibüse çarpmış, kazada minibüste bulunan yaşlı kadın ile 15 öğrenci yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Melih Ateş, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı