Akşehir'de asfaltlama çalışmaları

Akşehir'de asfaltlama çalışmaları

Konya’nın Akşehir ilçesinin önemli caddelerinden biri olan Gazi Bulvarı; Akşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortak protokolü ile sıcak asfaltla kaplanıyor.

Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akkaya, burada asfaltlama çalışmaları yapan firma yetkilileri ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Gazi Bulvarı’mızdaki, BSK asfalt çalışmalarını incelemeye geldik. Burada Karayollarıyla yaptığımız protokol kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Gazi Bulvarı yolumuzda asfalt çalışması inşallah 6 gün içinde tamamlanacak. Bu çalışma; 50 bin metrekarelik bir yol alanını kapsıyor ve 10 bin ton malzeme gidiyor, maliyeti de 1 milyon TL civarında. Çalışmalar; Akşehir Belediyesi araçları ve Doğuş İnşaat firması araçlarıyla yürütülüyor, güzel ve kaliteli bir asfalt çalışması oluyor. Akşehir ilçemizin halkı, Nasreddin Hoca’mızın torunları için kazasız belasız standartı yüksek bir yol olmasını temenni ediyorum” dedi.

Akşehir’de güzel çalışmaların ve birçok yerde de yol çalışmalarının olduğunun altını çizen Başkan Akkaya, “Asfalt çalışmalarımız, kilitli taş döşeme çalışmalarımız, park yapım çalışmalarımız, sentetik çim saha yapımı, voleybol ve basketbol saha yapımı, Akşehir’e özgün mimariyi yansıtan Akşehir Evleri restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Biraz önce de Sanayi Bulvarı’ndaki yol çalışmalarını inceleyerek buraya geldik. Orada da Büyükşehir Belediyemiz tarafından Sanayi Bulvarının bir prestij yol olması için ihale yapılmıştı. İhaleyi alan firma tarafından çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarda biraz firmadan da kaynaklanan sebeplerden dolayı ufak gecikmeler var. Halkımızın da bu konuda sabrını istirham ediyoruz. Özellikle sanayici hemşehrilerimiz ile esnaflarımızın da aynı şekilde sabırlı olmalarını istiyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bu konuyu Büyükşehir Belediyemize ilettik. Onlar da bu yolun hızla ilerlemesi için gerekli adımları atarak çalışmaları sürdürüyorlar. İnşallah kısa bir süreçte tamamlanarak güzel bir yol olarak kullanıma açılmış olacak. Bu çalışmaların Akşehir halkımız adına hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene hizmetler yönünden, yatırımlar yönünden çok bereketli bir yıl oldu. Bunlar için de sürekli bizlere yardımları esirgemeyen Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na, Bakanlarımıza, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza her zaman olduğu gibi şükranlarımızı iletiyoruz. Özellikle Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızı da şükranlarımızı sunuyorum. Tabii ki, onların delaleti olmasa bunlar olmaz, onlara da ayrıca teşekkürlerimizi ve hürmetlerimizi ileterek çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gazi Bulvarı’ndaki asfaltlama çalışmalarını yürüten firmanın şantiye sorumlusu Uğur Yavuz da, “Akşehir’e hizmet etmekten biz de mutluyuz. Nasreddin Hoca’nın memleketine bizim de ufak bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Hepimize hayırlı olsun” dedi.