Akşehir Ülkü Ocakları tarafından Fırat Çakıroğlu'nun ölümün ikinci yılında Akşehir Kültür Merkezinde anma programı düzenledi.

Akşehir Ülkü Ocakları tarafından Fırat Çakıroğlu'nun ölümün ikinci yılında Akşehir Kültür Merkezinde anma programı düzenledi.

Akşehir Ülkü Ocakları tarafından Fırat Çakıroğlu'nun ölümün ikinci yılında Akşehir Kültür Merkezinde anma programı düzenledi.

Akşehir Kültür Merkezinde düzenlenen programaKonya Ülkü Ocakları Özel Kalemi Saltuk Buğra Han ÇAKICI,İdari Amir Osman Ümit TÜRK,yöneticiler Ahmet SAĞLAM,Adem SÜSLÜ, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Osman Fedai, Yönetim Kurulu, Akşehir Ülkü Ocakları ve partililer katıldı.

Program şehitler için saygı duruşu istiklal marşı ile başladı.

     Fırat Çakıroğlu için Kuranı Kerim Tilaveti okunduktan sonra Çakıroğlu için indirilen hatmin duasının ardından Akşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Şafak açılış konuşması yaptı.

Şafak, “Bugün 20 Şubat 2017, şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun aramızdan ayrılışının ikinci yılı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kim diye sorduklarında, aralarında kan bağı olmamasına rağmen öz abimdi, öz kardeşimdi demektir ülkücülük...

Ruhi Kılıçkıran'dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na, binlerce ülkücü şehidin her birine gözyaşı dökmektir ülkücülük... Bu davada Fırat gibi çağlayıp, yılmayan, yıkılmayan yiğitler var...

İman ettiği dava uğrunda şehit olan bir nefer, ülküdaşının gönlünde sızı, sanatçılarının dilinde ağıt oluyorsa; boş duvarlara ismi yazılıyorsa, her amin diyerek kalkan ellerde hatırlanıyorsa, hele hele daha ortaöğretim çağındaki bir gencin gönlüne düşüp hiç tanımadığı birinin sevgisini ruhunun derinliklerinden çıkartıp kalemiyle canlandırıyorsa, şahadet ne büyük bir kısmet itikatla yürüyenlere...

Bildiğiniz üzere iki yıldır şehidimiz, hemşerimiz, Akşehir'imizin öz evladı Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin yaşatılması adına mücadele vermekteyiz. Bu süreçte Akşehir'de açtırmak istediğimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesi'ne ilçe milli eğitim müdürlüğü maalesef onay vermemiştir. Bunun yanı sıra Akşehir belediyesi, yaptığımız yazılı başvurulara rağmen, şehidimizin ismini çeşitli bahanelerle ne bir parka ne bir sokağa ve ne de bir caddeye vermiştir. Halbuki Türkiye'nin birçok yerinde spor komplekslerine, kütüphanelere, parklara, sokaklara ve caddelere ismi verilmiştir. Fırat Reis'in kendi şehri bunu bile ülkücülere çok görmüştür.

Biz Akşehir Ülkü Ocakları olarak, Şanlıurfa'da ve Gaziantep Nizip'te açtığımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kütüphanesinin ardından Allah nasip ederse üçüncü kütüphanemizi de Mersin'in Anamur ilçesinde önümüzdeki günlerde açacağız. Bu ayıp da Akşehir'e yeter, artar bile. Eğer ki Akşehir'e bir gün üniversite kurulacak olursa, bilinmelidir ki o üniversitenin isminin Fırat Yılmaz Çakıroğlu Üniversitesi olması adına elimizden gelenin fazlasını yağacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Vur zemheri vur yüzüme, istemem rahat. Bir yarım bozkurt, bir yarım Fırat!" diye konuştu.   Ümit Şafak'ın konuşmasının ardından programda şiir dinletisi ve ülkücü yemini yapılarak program sona erdi.