Akşehir İİBF Binası İnşaat Çalışmaları Başladı

Akşehir İİBF Binası İnşaat Çalışmaları Başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)’nin yeni fakülte binasına kavuşması amacıyla, Akşehirli Hayırsever İşadamı Mehmet Kıyıcı tarafından yapılması taahhüt edilen binanın inşaat çalışmaları başladı

Bu yıl eğitime Akşehir Belediyesi'ne ait eski Cumhuriyet İlkokulu'nun fakülte binası olarak tahsis edilmesi ile başlayan Akşehir İİBF'de yeni bölümlerin açılması ve 2. 3. 4. Sınıflar için bir fakülte binasına ihtiyaç duyuluyordu. İhtiyaç duyulan fakülte binasını, Selçuk Üniversitesi'nin Kozağaç'ta bulunan kampüsüne Akşehirli hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı yapmayı taahhüt etmişti. Yapılacak fakülte binası ile ilgili inşaat çalışmaları başlarken, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu ve Hayırsever İşadamı Mehmet Kıyıcı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

5 bin 600 metrekare kapalı inşaat alanı bulunacak olan fakülte binası 2 bloktan oluşurken bir bloğun idari bina diğer bloğun ise derslikler ve amfi olarak yapılması planlandı.

Akşehir’de böylesine hayırlı bir işe öncülük etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden işadamı Mehmet Kıyıcı, “En kısa zamanda bu işi bitirip öğrencilerimize daha güzel derslikler sunmak istiyoruz. Mümkün olan tüm gücümüzle çalışıp bu işi başaracağız. Başarmak içinde sizlerden destek ve yardım istiyorum, hepimiz ve memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, Akşehir’de Mehmet Kıyıcı İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binası inşaatının kazı çalışmalarının başladığına değinerek, “Şu anda inşaat alanımızın temelinde tesviye betonu döküldü. Sanıyorum önümüzdeki 10-15 günlük bir süreçte temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Sağ olsun bu işi, hayırsever işadamımız Mehmet Kıyıcı amcamız finanse ediyor. Ben kendisine bir kere daha Allah razı olsun diyorum ve bu güzel hayırlı hizmetin diğer hayırsever zengin hemşehrilerimize de örnek olmasını istiyorum. Fakülte binamız; Mehmet amcamızın ön şartı ve müteahhidimizin de sözü ile önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmiş olacak. Akşehir’imiz bu bina ile yeni bir prestij yapıya daha kavuşmuş olacak. Ben Mehmet amcamıza tekrar teşekkür ediyor, müteahhit arkadaşımıza da kazasız bir inşaat sezonu diliyorum. Dekanımız Fehmi Karasioğlu’na da teşekkür ediyorum, oda yakinen inşaat seyrini takip ediyor. Bizlerde takip edeceğiz ki, zaten işin teknik takip boyutu da Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nce devam ettiriliyor. Güzel bir Fakülte binası Akşehir’imize kavuşturulmuş olunacak” dedi.