“Akşehir Dünyanın Ortasıdır” projesi başlıyor

“Akşehir Dünyanın Ortasıdır” projesi başlıyor

Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi ile Akşehir Sosyal Girişimciler Derneği tarafından birlikte hazırlanan bir proje ile Akşehir Dünyanın Ortasıdır (The Center of The World is Here: Akşehir) adı altında bir etkinlik düzenlendi.

Nasreddin Hoca'nın ve Akşehir'in uluslararası platformda daha iyi tanıtılabilmesinin amaçlandığı projede yurt dışından gelen gençler ile Akşehirli 10 genç bir araya getirilerek, uluslararası düzeyde İngilizce konuşma dil pratiği etkinlikleriyle birlikte topluma örnek olması adına 10 gün süre birlikte gönüllük faaliyetlerinde bulunacaklar. Gönüllü olarak katılım sağlayan grupta; din, dil, ırk, cinsiyet ve inanç farkı gözetmeden bir araya gelinerek yapılacak kültürel faaliyetlerde, grup üyelerinin etkileşim içinde olmaları sağlanırken, aynı zamanda Akşehir’in tarihi, kültürü, sosyal yaşamı tanıtılarak Akşehir’in ve Nasreddin Hoca’nın ulusal basında ve uluslararası platformlarda olmasının sağlanması bekleniliyor.

22 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak ve 10 gün sürecek proje kapsamında Ukrayna ve İsviçre’den gelen gençler, Akşehirli 10 gençle birlikte çeşitli etkinlikler yaparak kültür ve bilgi alışverişi bulunup yabancı dillerinin gelişmesine de katkı sağlayacaklar.