Akşehir Dudu Kadın Çarşısı'nın Yapım İşi İhalesi Tamamlandı

Akşehir Dudu Kadın Çarşısı'nın Yapım İşi İhalesi Tamamlandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde şehir merkezinde yer alan eski hal binasının yerine yapılacak olan Dudu Kadın Çarşısının ihalesi Akşehir Belediyesi’nce yapıldı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde şehir merkezinde yer alan eski hal binasının yerine yapılacak olan Dudu Kadın Çarşısının ihalesi Akşehir Belediyesi'nce yapıldı.

Akşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Dudu Kadın Çarşının Yapım İşi İhalesi'ne 6 firma teklif sundu.

Dudu Kadın Çarşısı ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Daha önce hal binası olarak kullanılan binanın ekonomik kullanım ömrünü tamamlaması ve yapısal özelliğini kaybetmesinden dolayı geçtiğimiz günlerde yıkımı tamamlanmıştı. Şehrimizin hem ticari ihtiyaçlarını karşılayacak hem de mimari açıdan Batı Cephesi Karargah Müzesi ve Tarihi Arasta Çarşısı ile bütünlük sağlayacak nitelikte olan ve şehrimize değer katacak yeni Dudu Kadın Çarşımızın ihalesi tamamlanmıştır. Sözleşmenin imzalanması ile yapımına başlanacak kompleks; 4.590 m² Taban alanı üzerine oturan 5 Blok ta toplam 16.131 m² inşaat alanlı çarşı yapımı ve çevre düzenlemesi işini kapsamaktadır. Yer tesliminden itibaren 740 (Yedi yüz kırk) takvim günü içinde tamamlanacak komplekste halkımızın ihtiyacına yönelik her türlü alışveriş merkezi, iş merkezi, kafeterya, butik otel ve otopark yer alacaktır. Dudu Kadın Çarşımız tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.