Akşehir atık su arıtma tesisi yapımına başlandı

Akşehir atık su arıtma tesisi yapımına başlandı

Avrupa Birliği hibe desteği alınarak geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ihalesi yapılan Akşehir Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesi’nin kollektör hat yapımına başlandı.

Akşehir Katı Atık Bertaraf Tesisi civarındaki bölgede başlayan çalışmaları Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yerinde inceledi. Buradaki incelemelere, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın yanı sıra Çevre Bakanlığı yetkilileri, KOSKİ yetkilileri, yapımcı ve müşavir firma yetkilileri de katıldı.

Proje Müdürü Nevzat Şahin yaptığı açıklamada, “Akşehir Atık Su Arıtma Tesisi Projesi ve Kanalizasyon işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihalesiyle finansmanı Avrupa Birliği kredili olup 10,5 milyon Euro bütçeli bir projedir. Projeyle ilgili işlerimize Şubat ayında start verildi. İnşaatına da Nisan ayı itibari ile başlamış bulunmaktayız. 2017’nin 10’nuncu ayında açılışı yapmayı ve bu projeyi bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya 2016 Şubat ayında başlanan projenin 2017 yılı Aralık ayında biteceğine vurgu yaparak “Akşehir’imizde, Nasreddin Hocamız diyarında, dünyanın ortasında yoğun bir alt yapı çalışması devam ediyor. Doğalgaz çalışmamız başladı ve şu anda 60 kilometreye yakın bir hat tamamlandı. Yine şehrimizde elektrik hatlarının yeraltına alınma çalışmaları başladı ve bu çalışmalarımız da devam etmektedir. Kanalizasyon atık su arıtma tesisi projemizde görüldüğü gibi başladı ve inşallah önümüzdeki haftadan itibaren beton çalışmalarıyla birlikte daha da hızlanacak. Ayrıca şehrimiz içerisindeki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki şebeke döşeme çalışmaları bu proje kapsamında başladı. Önümüzdeki günlerde inşallah yine Avrupa Birliği finansmanlı içme suyu şebekesi projemizin de başlaması için sürekli takipleri yapıyoruz. Konya Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu beyle birlikte, Bakanlık, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve KOSKİ yetkililerimizle bu süreci takip ediyoruz. Bu projeler; Akşehir’imiz için çok önemli alt yapı projeleridir. İnşallah önümüzdeki 80 yıllık süreçte rahat huzurlu bir yaşam olabilmesi adına bu projeler gerçekten çok önemli. Projelerin bitiminde de Akşehir Belediyesi olarak inşallah üst yapıyı tamamlayacağız ve hemşehrilerimiz rahat bir yaşam ortamına kavuşmuş olacaktır. Yağmur suyu projemizin de proje ihalesi yapılmıştı ve proje çalışmaları devam ediliyor. Birkaç ay sonra proje tamamlanıp yapım ihalesi yapılacaktır. Son günlerde yaşadığımız süreçle alakalı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız demişti ‘gerek ekonomimizle ilgili gerekse yatırımla ilgili darbecilerden kaynaklanan hiçbir yatırımda aksama olmayacak’ diye. Projelerimizin hız kesmeden devam etmesi de bence bunun güzel bir örneği.

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek Akşehir Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesinin havalandırma havuzu inşaatına başlandı.