Aksaray'dan kısa kısa

Aksaray'dan kısa kısa

AKSARAY (AA) - Aksaray Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kur'an kurslarının kapanış programı yapıldıBelediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ulu Cami'deki...

AKSARAY (AA) - Aksaray Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kur'an kurslarının kapanış programı yapıldı

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ulu Cami'deki programda yaptığı konuşmada, caminin çocuklarla dolup taşmasının çok güzel ve anlamlı olduğunu söyledi.

Yaz kurslarına bu yıl 10 bin 660 çocuğun katılmış olmasının önemli olduğunu ifade eden Yazgı, "Bu yavrularımızın milli ve dini değerlere sahip şekilde yetişmesi gelecek nesillerimizin sağlam temeller üzerine kurulması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Kurslarda eğitim gören tüm yavrularımızı tebrik ediyorum. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Cemalettin Bal ise kent genelinde her yıl açılan kursun bu yıl da yüksek düzeyde katılımla yapıldığını vurgulayarak, katılımcılara teşekkür etti.

Programda kursiyer çocuklar Kur'an-ı Kerim okudu.

- Muhtarlarla istişare toplantısı

Aksaray'da kent merkezindeki 48 mahalle muhtarının katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Muhtarlar Derneğindeki toplantıda kentte çok önemli projelerin hayata geçirilmesine devam ettiklerini söyledi.

Özellikle Efor Kavşağı'nda yapımı süren alt geçit projesi tamamlandığında kente önemli katkı olacağını belirten Yazgı, şunları kaydetti:

"Bu yaz bizim esas çalışma sezonumuz. Büyük ve köklü projeleri bu zamanda yapmaya mecburuz. Günde ortalama 9-10 kazık çakılıyor. Kazık sistemi çok gürültü yaptığı için vatandaşlar rahatsız olmasın diye belirli saatlerde durdurmak zorunda kalıyoruz. Bu etkenlerin hepsi birleşince karşıdan karşıya geçişte ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Toplamda 550 kazık çakılacak. Bunun hızlanması ve daha pratik yapılması için şu anda ekiplerimiz de çalışıyor. Taahhüt ettiğimiz 4 ay içerisinde çalışılan yerin altında bir sorun çıkmadığı sürece bitirmeyi hesaplıyoruz. Çok zor şartlar altında çalışılıyor. Sıkıntılarını çekiyoruz ama bittiği zaman çok dua edecekler."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :