Aksaray'da sosyal medya üzerinden dolandırıcılık iddiası

Aksaray'da sosyal medya üzerinden dolandırıcılık iddiası

AKSARAY (AA) - Aksaray'da bir kadın, sosyal medya hesabını ele geçirenlerin bu hesap üzerinden arkadaşlarını dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.Alınan...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da bir kadın, sosyal medya hesabını ele geçirenlerin bu hesap üzerinden arkadaşlarını dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, bir dernekte çalışan Ceylan C'nin sosyal medya şifresini ele geçiren dolandırıcılar, kullanıcının iletişim halinde olduğu kişileri tespit ederek "hediye çeki kazandırma " bahanesiyle cep telefonu numarasını istedi.

Cep telefonlarına yollanan mobil ödemeye dair mesajı onaylayan 10 kişi bu yöntemle dolandırıldı.

Durumu haber almasının ardından Aksaray Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen Ceylan C, zanlıların yakalanması için şikayette bulundu.

Ceylan C, yaptığı açıklamada, kendisinin haberi olmadan sosyal medya hesabının ele geçirildiğini, durumu fark ettiğinde ise birçok arkadaşının kendisi üzerinden mağdur edildiğini söyledi.

Yaşanan durumdan üzüntü duyduğunu dile getiren Ceylan C, sosyal medya kullananların bu konuda dikkatli olması gerektiğini kaydetti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :