Aksaray'da OSB müteşebbis heyeti toplantısı

Aksaray'da OSB müteşebbis heyeti toplantısı

AKSARAY (AA) - Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirildi. Organize Sanayi...

AKSARAY (AA) - Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirildi.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, 500 hektarlık genişleme alanında tahsis yapılacak sanayi parselleri için yatırımcı taleplerinin güncellenerek yeniden alınması kararlaştırıldı.

OSB Bölge Müdür Vekili Ayhan Ermiş, yaptığı açıklamada OSB'nin son durumu hakkında bilgi verdi.

500 hektarlık ilave genişleme alanı ile Aksaray OSB’nin toplam alanının bin 298 hektara ulaştığını ifade eden Ermiş, bölgede 200 fabrikanın üretime geçtiğini, 55 fabrikanın üretime geçmeye hazırlandığını, 50 fabrikanın ise inşaatının devam ettiğini bildirdi.

11 bin 600 kişinin istihdam edildiği bölgede, 500 hektarlık 3 genişleme alanı için 363 yatırımcının sanayi parseli talebinde bulunduğunu kaydeden Ermiş, yatırımcıların tahsis edilecek alanın üç katı büyüklüğüne ulaşan yer talebinde bulunduğunu söyledi.

Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Pekmez, yeni alan için çok ciddi talepler bulunduğuna dikkat çekerek genişleme alanında yapılacak tahsis için belli kriterler uygulanacağını söyledi.

Tahsis kriterleri için çevre illerin uygulama metotları ile yapılabilecek farklı uygulamaların araştırıldığını vurgulayan Vali Pekmez, parsel tahsisi yapılacak genişleme alanı için taleplerin yeniden alınacağını söyledi.

Müteşebbis heyetin parsel tahsis konusunda belirleyeceği kriterlere göre yatırımcıların taleplerinin değerlendirileceğini ifade eden Vali Pekmez, "Yönetim Kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri ile el birliği içinde Aksaray Organize Sanayi Bölgesinin daha iyi imkanlara kavuşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Müteşebbis heyet üyelerinin görüşlerini bildirdiği toplantıda denetim kurulu raporu okunarak üyelere bilgi verildi.

Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdür Vekili Ayhan Ermiş ile 15 kişilik OSB müteşebbis heyetinde yer alan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

Aksaray'da OSB müteşebbis heyeti toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :