Aksaray'da hasat bayramı etkinliği

Aksaray'da hasat bayramı etkinliği

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 2017 yılı hasat dönemi başladı. Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Vali Aykut Pekmez, AK Parti...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 2017 yılı hasat dönemi başladı.

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ile Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak biçerdöverle arpa biçerek ilk hasadı gerçekleştirdi.

Vali Aykut Pekmez, törende yaptığı konuşmada, çiftçinin, bir yıllık emeğinin, alın terinin, umudunun gerçekleşmeye başladığı bir günde olduklarını söyledi.

Anadolu'nun dünyada her türlü tarımsal ürünün yetiştirilebildiği, sayılı merkezlerden birisi olduğunu ifade eden Vali Pekmez, "Anadolu birçok tarımsal üretimde dünya üretiminin büyük çoğunluğu tek başına üretiyor. Bu noktada tarımsal verimliliğimiz ve kalitemizi arttırmamız lazım. Aksaray özelinde bakıldığında 2002 - 2014 yılları arasında bakanlık tarafından verilen destek miktarı 808 milyon lira civarında. 2015 yılında 120 milyon, 2016 yılında 129 milyon lira destek verildi. Bu desteklerle birlikte Aksaray'ın tarımsal girdisi 2002 yılında 400 milyonken 2015 yılında bu rakam 3 milyara çıkmış durumda. Ayrıca ilimiz tarımsal üretim konusunda ülkemiz açısından önemli bir noktada. Yonca arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, kabak çekirdeği, patates üretiminde il olarak ilk 10 içerisinde yer alıyoruz." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise Aksaray'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu kentte hem tarımın hem de tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için politikalar geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Hasat Bayramı törenine, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Koçaş, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, köy muhtarları ile çiftçiler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :