Aksaray-Konya Karayolu'na 300 Adet Ağaç Dikiliyor

Aksaray-Konya Karayolu'na 300 Adet Ağaç Dikiliyor

Aksaray Belediyesi tarafından ‘Yeniden yeşil Aksaray’ projesi kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde olduğu gibi şehrin karayolu girişleri de ağaç dikilerek yeşillendiriliyor.

Aksaray Belediyesi tarafından 'Yeniden yeşil Aksaray' projesi kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde olduğu gibi şehrin karayolu girişleri de ağaç dikilerek yeşillendiriliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Aksaray-Nevşehir yolundan sonra Aksaray Konya Yolu üzerinde ağaç dikimi çalışmalarını başlattı. Yetkililer, Aksaray-Konya Karayolu refüjlerinde toplam 300 adet ıhlamur ve çınar ağacının dikileceğini kaydetti. Göreve geldikten sonra 'Yeniden yeşil Aksaray' sloganıyla ağaçlandırma çalışması başlattıklarını hatırlatan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, "Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi Kılıçaslan Tepesi'nde yemyeşil ağaçlarla büyük bir orman oluşturmak için ağaç dikme çalışmalarımız olmuştu. Bunun yanında şehrimizin giriş noktaları olan Aksaray-Nevşehir bölümünü tamamladık. Aksaray-Konya Karayolu'nun refüjlerinde ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Buraya ise 300 adet ıhlamur ve çınar ağacı dikiyoruz" dedi.

Başkan Yazgı, "Ağaçlandırma konusunda yapacağımız bu çalışmalarla gelecek kuşaklara temiz ve yeşil bir dünya bırakmanın, hepimizin insanlık borcu ve sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Daha yaşanabilir, daha yeşil bir Aksaray için bütün vatandaşlarımızı ağaç dikmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.