Aksaray İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Aksaray İl Koordinasyon Kurulu toplandı

AKSARAY (AA) - Aksaray İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Aykut Pekmez başkanlığında yapıldı.Vali Pekmez, 2016 yılının 3. döneminin değerlendirildiği...

AKSARAY (AA) - Aksaray İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Aykut Pekmez başkanlığında yapıldı.

Vali Pekmez, 2016 yılının 3. döneminin değerlendirildiği toplantıda yaptığı konuşmada, 2016 yılı yatırım programında proje bedelleri toplamı 1 milyar 619 milyon 30 bin lira olan, 393 projenin yer aldığını söyledi.

Projelerin önceki yıllar harcamaları toplamının 816 milyon 333 bin lira, 2016 yılı ödeneklerinin ise 345 milyon 239 bin lira olarak hesaplandığını belirten Vali Pekmez, "3. dönem sonu itibariyle bu projelere 129 milyon 639 bin lira harcandı. Toplamda yüzde 38 nakdi, yüzde 59 da fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 393 projeden 66'sı tamamlanırken, 149'una henüz başlanmamış, 178'i ise devam edilen projelerdir." dedi.

Genel olarak yatırım programlarını izlediklerini, yatırımların durumunu takip ettiklerini aktaran Vali Pekmez, "Aksaray'da birlik ve beraberlik içinde eksik ve yetersiz hususları gidermek adına ilgili kurum ve birimlerle koordinasyonu sağlayarak hizmetlerin devamını sağlamaya gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Vekili Mustafa Karahancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :