Aksaray İçmesuyu Projesi İncelendi

Aksaray İçmesuyu Projesi İncelendi

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar ve ilgili personel, 20 Eylül 2017 Çarşamba günü “Aksaray İçmesuyu Projesi İnşaatı”nda incelemelerde bulundu.

 

 

DSİ 44. Şube (Aksaray) Müdürlüğü Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Kamulaştırma ile ilgili sorunlar ve çalışmaların seyrinin değerlendirildiği toplantıya, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı da iştirak etti.

Toplantının ardından, Aksaray İçmesuyu 1. Kısım İsale Hattı ile Aksaray İçmesuyu Arıtma Tesisi çalışmaları yerinde incelendi.

Çalışmaların gözlemlenmesi ve yapılan incelemenin akabinde, İsale Hattı ve Arıtma Tesisi şantiye binalarında ilgili personel ve yüklenici firma temsilcileriyle yapılan toplantıda, projelerin iş programı ve çalışmaların ilerleyişi masaya yatırıldı. Sorunlar ve çözüm yolları değerlendirildi. Bölge Müdürü Birol Çınar işlerin hızlandırılması ve çalışma programına uyulması konusunda talimat verdi.

Aksaray İçmesuyu 1. Kısım İsale Hattı;

Aksaray ili içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak DSİ ile Aksaray Belediyesi arasında hazırlanan protokol gereği yapılacak çalışmalar kapsamındaki işin amacı; Bölge Müdürlüğümüzce açılmış olan 6 adet kuyu ile Bağlıköy kaynağının yaklaşık 1 km doğusundaki mevcut Aratol kuyusundan temin edilecek suların Aksaray iline kazandırılması için gerekli içmesuyu 1. Kısım tesislerinin yapılmasıdır.

420 bin kişiye ilave içmesuyu temin edecek ve Aksaray İlinin 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak projede yüzde 27 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Aksaray İçmesuyu Arıtma Tesisi;

Membran Arıtma (Ultrafiltrasyon+Nanofiltrasyon) tipinde, 34 bin 560 m3/gün kapasiteli olarak inşa edilen tesis ile; Bölge Müdürlüğümüzce açılmış olan 6 adet kuyu ile Bağlıköy kaynağının yaklaşık 1 km doğusundaki mevcut Aratol kuyusundan temin edilecek suların arıtılması sağlanacaktır. Tesisin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 10’dur.Haber Merkezi