Akpınar'da ailelere eğitim verildi

Akpınar'da ailelere eğitim verildi

Eğitim kapsamında şiddet karşısında nasıl davranılması gerektiği aktarıldı

KIRŞEHİR (AA) - Akpınar Kaymakamı Yıldız Büyüker, ilçede ailelere şiddet karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim verildiğini bildirdi.

Büyüker, yaptığı yazılı açıklamada, Eşini Duy Aileni Sev Yuvanı Koru Projesi kapsamında Akpınar Anaokulunda verilen seminerlerde, velilere şiddet ve türleriyle böyle davranışlarla karşılaşıldığında yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirtti.

Ailelerin çocuklarına ve eşlerine davranışlarının, konuşmalarının ve sorunlara yaklaşımının önemli olduğunu vurgulayan Büyüker, çocukların maruz kalabileceği şiddet ve türlerine karşı da annelerin çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirmesi gerektiğini bildirdi.

Büyüker, şunları kaydetti:

"Eğitim toplantısında şiddete maruz kalınması durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. İlçe Rehberlik Birimlerinin telefonları, yetkililerin telefonları hakkında bilgi verildi. Bu eğitimle aile bireylerinin etkili yaşam becerileri geliştirerek beklenen ve beklenmeyen olaylar karşısında dayanıklılıklarını koruyabilmelerine, sağlıklı bir iletişim ortamı kurabilmelerine, yaşamdaki geçiş noktalarını daha az problemli geçirmesini sağlamalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Anne babaların, çocuklarının okul deneyimlerini geliştirecek bilgi ve becerilere sahip olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı