Akörenli doktorlar Konya’da buluştu

Akörenli doktorlar Konya’da buluştu

Akören Sağlık Platformu, Türkiye genelinde 200’e yakın Akörenli doktorun envanterini çıkartarak bu doktorları, Konya’da yemekli toplantıda bir araya getirerek tanıştırdı

 

Akören Sağlık Platformu, Türkiye’nin değişik il ve Konya merkez ile ilçelerinde görevli 200’e yakın Akörenli doktorun envanterini çıkartarak bir çatı altında buluşturdu.

Bayır Dıamond Otel’de yapılan ilk tanışma toplantısında Akören Sağlık Platformu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu adına konuşan eşi Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, ülke genelinde Akörenli doktorların 200 kişiye yaklaştığını belirterek “Bu sayı önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Anadolu çocuklarına her alanda üniversite kapılarını açan merhum Prof. Dr. İhsan Doğramacı’dır.  YÖK Kanunu ile Anadolu’da yedi şehirde tıp fakültesi açmıştır. Bunlar Erzurum, Kayseri, Sivas, Trabzon, Samsun ve Eskişehir ile Konya Meram Tıp Fakülteleridir. Bu ilk toplantı inşallah birbirimizi tanımamıza ve kaynaşmamıza vesile olur. Mesleki dayanışma açısından da bu çok yararlı olur. Bu tür toplantıların iki yılda bir yapılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Gelecek toplantının Akören’de yapılmasını teklif ederim. Orada yapılacak toplantıya aileler olarak çocuklar ve torunlarla beraber olarak katılmanın, Akören’i görme ve tanıma yönünde çok faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

“DOKTORLAR SABIRLI VE MERHAMETLİ OLMALI”

Organizasyonda kendisine yardımcı olan Muzaffer, Sedat, Kemal ve Savaş beylere teşekkür eden Kutlu, genç meslektaşlarına ise şu tavsiyelerde bulundu: “Mesleğinizi icra ederken sabırlı olun, merhametli olun. Size gelen hastanın dolmuş parasında bile zorlandığını hatırınıza getirin. İnsanların işlerini kolaylaştırın. Bulunduğunuz ortamlarda fark yaratın. Kendi alanınızdaki yenilikleri takip edin. Kendinizi yenileyin ve geliştirin.” Prof. Ruhuşen Kutlu da kendi adına yaptığı selamlama konuşmasında, 40 yıllık Akviran gelini olduğunu ve Akviranlıları yakından tanıdığını söyledi. Kutlu, Kurban Bayramlarında, Akviran’da kayınvalidesinin evinde yaşadığı anılarını anlatırken çok duygulandı. 

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın da yaptığı konuşmada, Akörenli bir bürokrat olarak 41 yıllık hizmetten sonra yakın zamanda Konya’ya atandığını ifade ederek “zaman mefhumu olmaksızın her türlü bilgiye ve sorunların halledilmesi yönünde kapım ve telefonum açıktır” diyerek teşekkürlerini iletti.

 

AKÖREN ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ

Platform Sekreteri Muzaffer Tulukcu da, Akören’in 3D1G kuralı olduğunu hatırlatarak “Bu kural Akören anayasasının ilk dört maddesidir. Değişmesi dahi tartışılamaz olan bu maddeler; “Devlet, Din, Damat ve Gelin”dir, dedi. Katılımcılara Akören tarihini anlatan Tulukcu, tanışma ve kaynaşma toplantısına katılım sağlayan 80 doktora, Akören Sağlık Platformu’nun hazırladığı 195 Akörenli Doktorun bilgilerinin yer aldığı dosyayı dağıttı. Yemekli toplantının sonunda Akören’in ilk doktorları ile Akören Hastanesi ile sağlık hizmetlerine katkı yapanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Bayır Dıamond Otel Elmas Toplantı Salonu’nda düzenlenen Akörenli Doktorlar Toplantısı’na Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, S.Ü. eski Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, Prof. Dr. Önder Kutlu, Anıt Hastanesi Başhekimi Dr. Kudsi Öncü, Akademi Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin ve Ankara ile civar il ve ilçelerde görevli gelin-damat Akörenli doktorlar katıldı. 

akorenli-hekimler-4.jpg