Akkuyu NGS Projesi

Akkuyu NGS Projesi

Mersin'de bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de içinde yer aldığı Çevre Düzeni Planı'nın kabul edilmesini protesto için belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı

MERSİN (AA) - Bazı sivili toplum kuruluşu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisince Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) de içinde yer aldığı Çevre Düzeni Planı'nın oy çokluğuyla kabul edilmesine tepki gösterdi.

Çevre ile ilgili derneklerin de aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, kararı protesto için Mersin Büyükşehir Belediyesinin taş binası önünde toplanarak, siyah çelenk bıraktı.

Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıçcı, grup adına yaptığı açıklamada, alınan kararın siyasi olduğunu savundu.

Kararın Akdeniz'in ekosisteminin bozulmasına, bölgedeki tarımın ve turizmin bitmesine neden olacağını ileri süren Kılıçcı, "Buradan Akkuyu Nükleer Santrali'ni onaylayanlara sesleniyorum, Nükleer sevdanızın gerçekleşmesine asla izin vermeyeceğiz. Demokratik ve hukuksal mücadeleleri sürdüreceğiz." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :