Akkise bahar şenliklerine davet

Akkise bahar şenliklerine davet

Akkise Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nedim Selek, Cumartesi günü Akkise’de yapılacak olan Bahar şenliklerine Akkiselilere ve Konyalıları davet etti.

Dernek binasında yönetim kurulu üyeleri ve Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Konyalıları ve Akkiselilere davet ederek, “Sıla-i rahim ziyaretlerini artırmak için yıl içerisinde çeşitli programlar düzenleyerek hemşerilerimiz arasında muhabbeti, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı artırmaya çalıştık. 2000 yılından bu yana geleneksel hale gelen, her yıl yaklaşık 20 bin kişinin katılım sağladığı Akkise Bahar şenliklerimizin 18. düzenliyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz şenliklerimiz hafta sonu geleneksel Akkise Bahar Şenliğimiz, Cumartesi günü Akkise de tarihi Cuma Camiinde hatim duasıyla başlayacak olup, akşamında da Akkise Han Alanı mevkii şenlik alanında yerel sanatçılarımızın akabinde Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçılarımızın katılımı ve sürpriz etkinlikler ile sürecektir.  Pazar günkü programımızda saat 09: 00’da şenlik alanımızda mehteran yürüyüşü ile başlayarak protokol konuşmalarının ardından Grup Kaşıks, Hüseyin Kâğıt konseri ve şenlik ağası seçimi ile devam edecek olup, Konya usulü yemek ikramı, Bozkır Kaşık ekibi sürpriz etkinliklerle sona erecektir. Şenliğimize katkı sunan ve emeği geçen dernek yönetim kurulumuza, mütevelli heyetimize, işadamlarımıza, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül’e, ekibine, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi şenliğe davet ediyorum” dedi.

Şenliğimize

Duymayan Kalmasın,  Gelmeyen Kalmasın

Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül Akkise Bahar şenliğini duymayan kalmasın, gelmeyen kalmasın diyerek, “Dostluğumuzun ve kardeşliğimizin pekişmesi anlamında belediye olarak her türlü katkıyı yapıyoruz. Bu yıl ki şenliğimize Ahırlı ve Konyalı hemşehrilerimizi bekliyoruz. Bu yıl ki sloganımız ise , “Duymayan Kalmasın-Gelmeyen kalmasın” diye konuştu. Ferit Hepokur-Memleket 

akkise-senlik-haber-(2).jpg