Akit’in yayınladığı belge davanın seyrini değiştirir

Akit’in yayınladığı belge davanın seyrini değiştirir

Akit’in yayınladığı belge davanın seyrini değiştirir

İBDA hareketinin lideri mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun da aralarında bulunduğu mahkumların Metris Cezaevi’nden başka cezaevlerine nakilleri yapılırken, askerlere koğuşlara girme emrini veren dönemin Halkalı Jandarma Komando Taburu Komutanı Binbaşı Hüseyin Bakır’ın, Balyoz Darbe Planı’nı hazırlayan Emekli Orgeneral Çetin Doğan’la irtibatlı olduğunu gösteren “Metris’i tutuşturan, Çetin Doğan’ın adamı” başlıklı haber kamuoyunda geniş yankı buldu.

Salih Mirzabeyoğlu’nun avukatları, Balyoz Darbe Planı davasında yer alan belgede Hüseyin Bakır’ın dini grupların liderlerine yönelik operasyonda görev aldığının belgelendiği, söz konusu belgeyi “Noel Baba” davasında mahkeme heyetine sunacaklarını söylediler.

Salih Mirzabeyoğlu’nun avukatlarından Ali Rıza Yaman, bu belgenin Salih Mirzabeyoğlu’nun 3,5 yıl hapis cezası aldığı Noel Baba davasının seyrini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi. Noel Baba Operasyonunun medya, hukuk ve askeri ayağının da olduğunu belirten Yaman, “Medya ayağına Mirzabeyoğlu’nun Aralık ayında alındığı tarihten itibaren bir mücadele vardı. Hukuk ayağını hiç söylemeye bile gerek yok çünkü baştan sona yanlış. Askeri ayağını ise Hüseyin Bakır ve Genel Kurmay Başkanı oluşturdu”  dedi.

“HÜSEYİN BAKIR BU YAŞANAN DURUMLARDAN MESULDÜR”

 “5 Aralık 1999’da Meclis bu yapıya operasyon kararı almış fakat bu operasyon geri düşmüştü. Bunları fırsat bilen O dönemin gazeteleri de Hükümete ve Mirzabeyoğlu’na yönelik Devletin irtibatı kurtarıldı gibi tahrik edici manşetler atıyor. Hüseyin Bakır ve dönemin birçok askeri bu yaşanan durumlardan mesuldür” diyen Ali Rıza Yaman, “28 Şubat’tan hemen sonra 15-16 yaşında olmalarına rağmen birçok insana idam cezası verildi. İdam cezasına çarptırılan bu kişilere ertesi gün duruşma günü veriliyor ve Dönemin Ordu Komutanı Beşiktaş’taki DGM’nin arka kapısından ziyaret ederek kararı adeta ipte ediyor. Bu topyekûn saldırılar çok ayaklı saldırılardır. Bunlar da daha yeni açığa kavuşuyor” dedi.

YENİAKİT

Etiketler :