AKİP, öğrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

AKİP, öğrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

kademik Kaliteyi İyileştirme Projesi ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için uygulanan proje, bul yıl da LYS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için uygulandı.

 

Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği kısa adı AKİP olan Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için uygulanan proje, bul yıl da LYS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için uygulandı.

LYS’YE HAZIRLIK KİTAP VE ÇANTALARI KARATAY BELEDİYESİ’NDEN

AKİP Projesi kapsamında LYS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz olarak verilen kurslarda 8. Sınıf tüm ders kitapları, yaprak testler ve soru bankaları ile çanta dağıtımı yapıldı.

Karatay Akabe İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşen dağıtımda konuşan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav; “ Geçen yıl 11 ve 12. sınıflara yönelik olan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamındaki AKİP projemizi bu sene de 8. Sınıf öğrencilerimiz için başlattık. Bizim amacımız her öğrencimizin en az bir net puan daha fazla yapmasını sağlamaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.   

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; AKİP projesi kapsamında Karatay Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi olarak ortak bir çalışma başlattıklarını belirtti.  Başkan Hançerli; geçen yıl lise ve dengi okullara yönelik hazırlanan bu programın bu yıl da 8. sınıf öğrencileri için uygulandığını söyledi. 8. sınıflar için ilk etap olarak 100 kız ve 100 erkek öğrenci ile başladığını belirten Başkan Hançerli; “Amacımız sizleri ülkemizin geleceğinde daha iyi yerlerde görmektir. Eğitim alanında hangi proje olursa olsun uygulamasını yapmaya Karatay Belediyesi olarak her zaman hazırız.” dedi. Karatay’da eğitim seviyesini her zaman en üst düzeyde tutmanın gayreti içinde olduklarını belirten Başkan Hançerli; fedakarlık yapan öğretmen ve öğrencilere, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.