Akınrobotıcs’e ziyaretçi akını

Akınrobotıcs’e ziyaretçi akını

“Türkiye’nin Yerli Robotik Markası” AKINROBOTICS, eğitime destek kapsamında düzenlediği teknik gezi organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla hem ülkemizde hem de uluslararası kamuoyunda adından sıkça söz ettiren “Türkiye’nin Yerli Robotik Markası” AKINROBOTICS, eğitime destek kapsamında düzenlediği teknik gezi organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Kurulduğu günden bugüne, robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Dünyanın İlk İnsansı Robot Fabrikası AKINROBOTICS, Cumartesi günü gerçekleşen teknik gezi programı ile bir kez daha ziyaretçi akınına uğradı. Eğitime destek kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine robotik teknolojileri anlatmak, onları yüksek teknolojiden haberdar ederek bu alanlara teşvik etmek için gerçekleştirilen programda AKINROBOTICS 3000’i aşkın konuğa ev sahipliği yaptı. Yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilen teknik gezide konuklara, AKINROBOTICS bünyesinde görevli alanında uzman mühendisler tarafından robot yapım süreci, yapay zeka ve yüksek teknoloji hakkında bilgiler verildi.

AKIN: GENÇLER İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan AKINSOFT – AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın önemli açıklamalarda bulundu. Konuklara ve basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada geçmişten bugüne robotik teknoloji alanında yaptıkları çalışmalara değinen Dr. Akın; “Üniversitelerimiz başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarımızla irtibat halindeyiz. Ülkemiz gençlerini bilim ve teknolojiye teşvik etmek, onları bu alanlara yöneltmek ve desteklemek için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki bir toplumun gelişmesi ancak bilimsel çerçevede yapılan eğitimle mümkün olur. Biz de yürütmekte olduğumuz çalışmaları, kullandığımız teknolojiyi bu organizasyonlarla akademik camiaya, eğitim kurumlarımıza açarak insanlığın ilgisine sunuyoruz.“ Dedi.

Bilim ve teknolojinin ışığında her geçen gün hızla büyümeye, gelişmeye ve yenilenmeye devam eden AKINROBOTICS; genç beyinlere yol göstermek, yüksek teknoloji konusunda farkındalık oluşturarak onları bu alanlara teşvik etmek için sosyal sorumluluk duygusuyla belirli periyotlarda teknik gezi organizasyonları düzenlemeye devam edecek.

 

akinrobotics’e-ziyaretci--(4).jpg

Etiketler :