Akıncı Üssü davası

Akıncı Üssü davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, şehit yakınları, gaziler ile taraf avukatları katıldı.

Savunma yapan sanık eski astsubay İsrafil Bedir, kabin hizmetleri astsubayı olduğunu belirterek, 15 Temmuz'da, o dönem Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Abidin Ünal'ı eşi ile İstanbul'a götüren uçakta görev yaptığını ifade etti.

Bedir, Ankara Etimesgut'tan kalkış yapıp İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptıklarını dile getirerek, daha sonra Hava Harp Okulu misafirhanesinde istirahate çekildiklerini söyledi.

Uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hazır edilmesinin istenmesinin ardından buraya gittiklerini anlatan Bedir, Ünal'ın helikopterle geldiğini ve koruma ekibiyle uçağa bindiğini bildirdi.

Bedir, uçağın hareket edeceğine dair, Etimesgut'ta görevli birine, komutanın gelmesine yönelik hazırlık yapılması için mesaj attığını belirtti. Bedir, uçağın Etimesgut'a ineceği yönünde bilgisi olduğunu, Akıncı'ya ineceğinden haberdar olmadığı için mesaj attığını savundu.

Kalkıştan bir süre sonra Ünal'ın yanına gidip yiyecek ya da içecek isteyip istemediğini sorduğunu ancak sadece su ikram ettiğini dile getiren Bedir, Akıncı'ya indikten sonra komutanı uğurladığını bildirdi.

Bedir, daha sonra kışlayı terk edip gitmeleri gerekirken uçak pilotunun ayrılmamaları gerektiğini ve komutanı bekleyeceklerini söylediğini, darbe girişimini de burada televizyondan öğrendiğini öne sürdü.

Üsteki bir atölyede beklediklerini ve darbe girişimine iştirak etmediklerini savunan Bedir, 16 Temmuz'da TAİ binalarında kaldıklarını, ifade vermelerinin iyi olacağının belirtilmesi üzerine 17 Temmuz'da bildiklerini anlatmak üzere savcılığa gittiklerini ancak tutuklandıklarını kaydetti.

Bedir, darbe girişimine katılmadığını, FETÖ ile de bir bağı olmadığını öne sürerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmada, aynı uçakta teknisyen olan sanık eski astsubay Faruk Yusufoğlu da savunma yaptı.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Yusufoğlu da tahliyesini ve beraatini istedi.

Duruşma yarına ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :