Akıllı sarı basın kartı önerisi

Akıllı sarı basın kartı önerisi

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, sarı basın kartlarının akıllı hale getirilmesi önerisinde bulundu

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarı basın kartı sahiplerinin kamuya ait toplu taşıma araçları, belediyelere ait otoparklar, spor müsabakaları, müzeler, tiyatro ve benzeri etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli şekilde faydalandıklarını belirtti.

Bu uygulamalarda gazetecileri zor durumda bırakan olaylarla karşılaşıldığını ifade eden Arslan, Anadolu’nun herhangi bir ilinden görev için İstanbul'a giden sarı basın kartı sahibi gazetecinin toplu taşıma araçları için ek bir kart almak zorunda olduğunu söyledi.

Ek kart çıkarmanın her zaman mümkün olmadığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Banka kartlarında olduğu gibi Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından verilen kartlara çipler takılsa, söz konusu iller ve hizmet alanları için gerekli kodların yüklemesi yapılsa meslektaşlarımızın işlerini daha kolay çözmeleri mümkün olacaktır. Böylece sarı basın kartı sahibi meslektaşımız, bu karta ek olarak İstanbul'da farklı Anadolu'nun başka şehrinde farklı kart çıkarmak ve işlem yapmak zorunda kalmayacaktır. BYEGM'in bu soruna kısa zamanda çözüm üreteceğine inanıyoruz."

Arslan, basın mensuplarının bazı hizmetlerden yararlanabilmeleri için çalışmaların devam ettiğini, bu çerçevede TTNET Genel Müdürlüğü ile sabit ve mobil internet erişimi konusunda neler yapabileceklerini müzakere ettiklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı