Akhisar Millet Bahçesi projesi tanıtımı

Akhisar Millet Bahçesi projesi tanıtımı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: - "Halkımızın çocuğuyla, eşiyle vakit geçirebileceği şekilde çok güzel donatı alanlarıyla pek çok branşı içerisinde barındıran, sportif imkanlarıyla burada gördüğünüz projeyi, inşallah millet bahçesi olara

MANİSA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Akhisar ilçesinde eski stadyumun yerine yapılması planlanan "Millet Bahçesi" projesini tanıttı.

Manisa programı kapsamında eski ilçe stadına gelen Kasapoğlu ve Varank, gazetecilere yaptıkları açıklamada, eski stadyumun millet bahçesine dönüştürülmesi projesi hakkında bilgi verdi.

Kasapoğlu, yıllarca Akhisarspor'a hizmet veren stadyumun artık vatandaşa hizmet vereceğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte halkımızın çoluğuyla, çocuğuyla, eşiyle vakit geçirebileceği şekilde çok güzel donatı alanlarıyla pek çok branşı içerisinde barındıran, sportif imkanlarıyla burada gördüğünüz projeyi, inşallah millet bahçesi olarak belediyemizle Akhisar'ın yarınları için çok güzel bir tesis olarak kazandıracağız." dedi.

Bakan Varank da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Akhisar'a ilişkin pek çok projelerinin olduğunu anımsatarak, "Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme alanıyla ilgili projelerimiz var. Onları en kısa zamanda tamamlayacağız. Burada bir tarım ürünleri ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması planımız var. Hayvancılık organize sanayi bölgesi konusunu Tarım ve Orman Bakanlığımızla ele alacağız." diye konuştu.

Projelerin başarıyla yürütülebilmesi için hükümetle yerel yönetimin uyumunun önemine dikkati çeken Varank, şunları kaydetti:

"Genel ile yerelin uyumu yakalanırsa orada verim almak daha iyi oluyor. Bu uyumu yakalayamazsak, orada verim almak, başarı elde etmek mümkün olmuyor. İnşallah biz Manisa'mızda Akhisar'ımızla beraber bütün ilçelerimizde Cumhur İttifakı ile tam bir uyum içerisinde genel ve merkezi hükümetle yerelin uyumunu sağlamak istiyoruz. Şehrimizi toptan kalkındırmak istiyoruz. Manisa bizim için çok önemli. Türkiye sanayisi için çok önemli. İlçelerimiz de çok önemli. İnşallah biz de burada tam bir uyumu yakalayarak, Cumhur İttifakı ile güzel bir belediyecilik, güzel bir kalkınma örneği göstereceğiz."

Basın açıklamasının ardından sahada çocuklarla top oynayan Kasapoğlu ve Varank, daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.

- "Halkımız, ayrıştırmayı hedef alanlara en güzel dersi 31 Mart'ta verecek"

Akhisar'dan sonra Gölmarmara ilçesine geçen iki bakan, belediye binası önünde ilçe sakinlerine hitap etti.

Kasapoğlu, Türk milletinin, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yerel yönetimlerde HDP'li belediye başkanlarının seçilmesinin ardından yapılan istismarı gördüğünü söyleyerek, "Yolları, caddeleri mayınlarla döşeyenleri gördük. Hamdolsun bu seçimde halkımız, o istismar ve çukur siyasetçilerine, kardeşliği değil de ayrıştırmayı hedef alanlara en güzel dersi 31 Mart'ta verecek." ifadesini kullandı.

Bakan Varank da seçim çalışmaları boyunca Türkiye'nin doğusu ve güneydoğusunda ziyaret ettiği illerde yaşanan değişimlere şahit olduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ağrı, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Tunceli, Van ve Diyarbakır. Buraların tamamını ziyaret ettim. Emin olun istismar siyaseti yapanların o şehirleri ne hale getirdiğini gördüm. Ama biz oraya kayyum belediyeleri atadıktan sonra nasıl hizmetle tanıştığını anlatsam kelimeler yetersiz kalır. Burada o bölgeden eşi, dostu ya da akrabası olanlar, o bölgeye gidenler bu değişimi anlayabilir. Sadece Tunceli'de 18 ayda tam 625 milyon liralık bir yatırım yapılmış, Tunceli hiç tanınmayacak, eskisiyle kıyaslanmayacak bir hale gelmiş."

Varank, Türkiye'nin kalkınması için mücadele verdiklerine dikkati çekerek, "Bölge, kimlik ayırmadan her yerde aynı siyaseti yürütmeye çalışıyoruz. Ama bu istismar siyasetini yapanlar, biz bu hizmetleri yaptıkça iyice hırçınlaşıyor. İdeoloji ile hareket edenlere istismar siyaseti yapanlara yüz vermeyin." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :