AKGÖL için turlar düzenlenecek

AKGÖL için turlar düzenlenecek

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Akgöl’ün tanıtımı için turlar düzenleyeceklerini söyledi.

Başkan Özgüven, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve Jandarma Komutanı Uğur Efe ile birlikte Akgöl’ü gezdi. Akgöl’ün bölgenin hayat sigortası ve yaşam unsuru olduğunu ifade eden Özgüven, Akgöl’ün 3 bin dekarlık bir alanı kapsadığını ifade etti.

Geniş bir göl aynası olan Akgöl’de su sıkıntısının her geçen yıl arttığını ancak bu yıl DSİ ile Çevre Bakanlığının ortak çalışması ve yağışların bol olması nedeniyle su seviyesinin yükseldiği kaydeden Özgüven, “Akgöl’ü yaşatmak için önce iyi tanımak ve tanıtmak gerekiyor. Ereğli Belediyesi olarak Akgöl’ü tanıtmak için turlar düzenleyeceğiz. Bu projemize STK’lar, Milli Eğitim ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bölgede yağış yetersizliği ve iklim değişikliğin en temel unsuru Akgöl’ün kurumasıdır. Biz Akgöl’ü kurutmayalım yaşatalım istiyoruz ve bu noktada üzerimize düşeni yapacağız. Özellikle kapalı sulama sisteminin hayata geçmesiyle Akgöl’e daha fazla su verilecek Akgöl yaşatılacaktır” dedi.

Akgöl’ün doğal yaşam alanı olduğunu ve 50-60 çeşit canlı türüne ev sahipliği yaptığını söyleyen Kaymakam Şakir Erden ise, Ereğlili vatandaşların Akgöl’ü görmesi bu buradaki döngüyü izlemesi gerektiğini belirtti. Ereğli dışındaki vatandaşların da Akgöl’ü görmesi gereken cazip bir alan olarak değerlendiren Erden, kapalı sulama sisteminin Akgöl’ü yaşatmada etkili olacağını ve ekolojik dengenin yeniden hayat bulacağını ifade etti.