Akfa Holding'e yönelik FETÖ soruşturması

Akfa Holding'e yönelik FETÖ soruşturması

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bir gizli tanığın ifadesi doğrultusunda, 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bir gizli tanığın ifadesi doğrultusunda, menajer Nurcan Karaca gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bir gizli tanığın ifadesi doğrultusunda yeni şüpheliler belirlendi.

Bu kapsamda harekete geçen savcılık, birçok ünlü sanatçının menajeri olan Karaca'nın da aralarında bulunduğu 7 şüpheliyi tespit etti.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, menajer Karaca'yı gözaltına aldı.

Örgüte ait toplantıları organize ettiği iddia edilen Karaca'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer 6 şüpheliyi ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :