AKEM Arama-Kurtarma Hakkında Bilinçlendiriyor

AKEM Arama-Kurtarma Hakkında Bilinçlendiriyor

Konya İHH Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) gerçekleştirdiği arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra bir alışveriş merkezinde açtığı tanıtım standı ile tırmanma ve acil yardım konusunda bilgi veriyor.

 Şehir merkezinde bir alışveriş merkezine kurulan eğitim alanında AKEM tırmanma ve acil yardım konusunda bilgilendirme yapıyor ve gönüllülere iskele ve tırmanma duvarında kendilerini deneme fırsatı tanıyor. Konya İHH AKEM’in çalışmaları hakkında bilgi veren Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal yaşanacak felaketlere karşı her daim hazırlıklı olacak bir ekibin kurulması için kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak istediklerini söyledi. Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde doğal afetler ve insan eliyle ortaya çıkan afetler hepimizin hatırında yer alır. Seller, depremler, yangınlar ve savaş gibi durumlarda insanlar zor şartlara maruz kalabiliyor. Bu durumlarda insanları kurtarmak amacıyla yetişmiş eleman ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç büyük afetlerde zirve noktasına ulaşıyor.

akem-arama-kurtarma-hakkinda-bilinclendiriyor-(1).jpg

akem-arama-kurtarma-hakkinda-bilinclendiriyor-(2).jpg

15 TEMMUZ BİR İHTİYACI AÇIĞA ÇIKARDI

15 Temmuzda ülke olarak büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Milletimizin mücadelesi sonucu ülkemiz ağır bir işgalden kurtuldu. Biz 15 Temmuz’un bir işgal hazırlığı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir felaket durumunda ülkede, ülkenin insanına ve milli kuvvetlere yardım edebilecek bir oluşum ihtiyacı ortaya çıktı. Böylece daha önce faal durumda olan İHH Acil Yardım çalışmalarımızı AKEM ekibimizin kurulumuyla 15 Temmuz sürecinde hızlandırdık.” Konya’nın ilçelerinde de yaşanabilecek olaylara müdahale edebildiklerini belirten Konya İHH AKEM başkanı Yılmaz Nikbay “Dileyenler AKEM eğitim alanında tırmanma ve acil yardım konusunda bilgi alabilir ve tatbikat yapabilir.” dedi. Konya İHH AKEM daha önce Çumra’da bir boğulma vakasına müdahale etmişti.Haber Merkezi