Akdeniz'de Göçmen Akını Ve Trajedileri Devam Ediyor

Akdeniz'de Göçmen Akını Ve Trajedileri Devam Ediyor

Libya'dan İtalya'ya giden bottaki 217 göçme kurtarıldı, botta 17 göçmenin ise öldüğü belirlendi

ROMA (AA) - İtalyan donanması, Libya’dan İtalya’ya doğru giden botundaki 217 göçmeni kurtardı, botta ayrıca 17 göçmenin cesedi bulundu. 

İtalyan ANSA haber ajansının haberinde, donanmaya ait Fenice gemisi "güvenli deniz operasyonu" kapsamında bölgede görev yaparken uydu telefonuyla acil durum çağrısı yapan bottaki göçmenleri kurtarmak için harekete geçti.

Operasyonda 217 kaçak göçmenin kurtarıldığı bildirilirken, güvenlik güçlerinin botta henüz ölüm nedenleri tespit edilemeyen 17 göçmenin de cesediyle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin cesetleri de bottan aldığı ifade edildi.

Kurtarılan göçmenlerin, Fenice gemisine alındığı ve söz konusu göçmenlerin cesetlerle ilgili sorgudan geçirecekleri edinilen bilgiler arasında yer aldı.

İtalyan basınına yansıyan diğer haberlerde de Bersagliere gemisinin Lampedusa Adası açıklarında kurtardığı 234 göçmeni Sicilya’nın Augusta Limanı'na götürüldüğü belirtildi. 234 kişi arasında yaşı 90’ın üstünde bir Suriyeli göçmenin de olduğu kaydedildi.

Yine bölgede Triton operasyonu kapsamında görev yapan bir askeri İrlanda gemisinin de denizden kurtardığı 410 göçmeni yarın öğlen saatlerinde İtalya’nın Palermo Limanı'na götüreceği bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı