Akdeniz'de çocuk ve gençler için 8 milyon liralık proje

Akdeniz'de çocuk ve gençler için 8 milyon liralık proje

KHK kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek olan projeyle, ilçede 25 park baştan sona yenilenecek ve mahalle evlerindeki mesleki kursları iç

MERSİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek olan projeyle 25 park baştan sona yenilenecek ve mahalle evlerindeki mesleki kurslar için malzeme temin edilecek.

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında, "Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekansal Düzenlemelerin Yapılması Projesi" protokolü imzalandı.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhittin Pamuk ile ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu tarafından imzalanan 8 milyon liralık bütçeli projenin amaç ve hedefleri arasında, gençlerin istihdam edilebilirliklerinin kolaylaştırılması, zihinsel engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu ve çocukların sosyal çevre ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi yer alıyor.

Yaklaşık 18 ay sürmesi planlanan proje kapsamında ayrıca, Akdeniz ilçe sınırları içinde yer alan 5 mahalle evinde gereken ekipmanlar temin edilip vatandaşlara, kuaförlük, cilt bakımı, grafik tasarım ve iyi tarım uygulamaları alanlarında mesleki eğitimler verilecek. Toplam 25 parkın yenilenmesi ve bu parkların oyun ekipmanları ve spor alanlarıyla donatılıp peyzajlarının yapılmasının da sağlanacağı projeyle, Türk kültürünü yansıtan, masal kahramanlarını içinde barındıran, çay bahçeleri ve spor kompleksi içeren bir tematik park da oluşturulacak.

- "Projenin alanda uygulanması çok önemli"

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Pamuk, projenin Akdeniz ilçesine çok önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Hem sosyal, kültürel ve meslek edindirme kurslarının gerçekleşeceğini hem de ilçedeki birçok parkın ve sosyal donatı alanlarının standartlarının yükseltileceğini ifade eden Pamuk, "Projenin sadece imzalanması değil, alanda uygulanması da çok önemli. Hep birlikte ve yüzümüzün akıyla bunu neticelendirmek en büyük idealimiz ve en kısa sürede de başlayacağız. Akdeniz ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altunsu da projeyle sosyal, kültürel, mesleki, spor kurslarının açılabileceği mekanların oluşturulacağını, kurslara katılanların da bu eğitimlerin sonucunda istihdam edilebileceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :