Akdeniz Üniversitesinde "Şehitleri Anma" yürüyüşü

Akdeniz Üniversitesinde "Şehitleri Anma" yürüyüşü

Antalya Ülkü Ocakları üyesi grup, 15 Temmuz darbe girişimi ve bütün şehitler için üniversite yerleşkesi içinde "Şehitleri Anma Yürüyüşü" yaptı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesinde bir araya gelen Antalya Ülkü Ocakları üyesi bir grup, şehitler için anma yürüyüşü gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesindeki Yakut Çarşı önünde toplanan grup, ellerinde şehitlere ait fotoğraflar ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Grup, sloganlar eşliğinde Olbia Çarşısı'na kadar yürüdü.

Olbia Çarşısı'nda konuşma yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimini lanetlemek ve başta Ömer Halisdemir olmak üzere şehitleri anmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Türk milletinin ve devletinin 15 Temmuz 2016'da tarihinin en vahim ve utanç verici gecelerinden birini yaşadığını belirten Küreşoğlu, "Hain, bölücü terör örgütüyle başarıyla mücadele eden kahraman Türk ordusu, dış ve iç ihanet odakları tarafından iç savaş çıkartmak için bir darbe teşebbüsüne alet edilmek istendi. Türk milliyetçileri olarak bu hain girişimin başladığı andan itibaren elimizden ne geliyorsa yaptık." dedi.

Küreşoğlu, Türk milletinin iradesinin tecelli ettiği TBMM'yi bombalayacak kadar gözleri dönmüş ihanet şebekesine karşı demokrasi ve hukuk devletinin yanında yer aldıklarını ifade etti.

Ülkü Ocakları olarak darbe girişimine karşı dimdik duran ve bu ihaneti püskürten şehitleri unutmayacaklarını dile getirin Küreşoğlu, "Kahraman bordo bereli Astsubay Ömer Halisdemir, biz nefes aldığımız müddetçe anılacaktır. Ülkücü Türk gençliği olarak ortaya koyduğumuz tavrı anlık refleksler neticesinde değil, şanlı tarihimizin yapraklarına borçluyuz." diye konuştu.

Grup, konuşmadan sonra dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :