Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu kuruluyor

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu kuruluyor

Koro için 6-12 yaş aralığında korist adayları alınacak

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (AKÜNSEM) kapsamında Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu kuracak.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, koroya katılacak adaylar ses sistemi, ses türleri ve nefes kullanım teknikleri konusunda çalışmalar yapacak.

Adayların şarkı söyleme, güzel konuşma yetenekleri geliştirilecek, adaylara birlikte düşünme, birlikte söyleme ve birlikte hareket etme tekniklerini öğretilecek. Müzik repertuarında düzeylerine uygun eserleri öğrenecek adaylar, bu eserleri seslendirirken, ses sağlığını koruma çalışmaları da yapacak.

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nihan Yağışan, çocuk korosu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Öğrenciler birçok kişiye zor gelen notaları, kolay biçimde öğrenecekler. Repertuar yapılırken çok sesli şarkı söyleme tekniklerini öğrenip, tüm bunları yıl sonunda gerçekleştirilecek güzel bir etkinlikte sevenleriyle paylaşma fırsatını yakalayacaklar. Konserler ve etkinliklerle sosyalleşecek, sahnede olma deneyimlerini yaşayacak ve sevenlerine de gururlu anlar yaşatacaklar. Tüm bu kurslar konservatuvarın deneyimli ve alanında çok yetkin öğretmenleri tarafından yapılacak." diye konuştu.

Koroya katılım için herhangi bir ön hazırlık ya da daha önce müzik eğitimi almış olma şartı olmadığını belirten Yağışan, başvuranlar arasından koroya uygun adayları belirlemek amacıyla yetenek sınavı yapılacağını belirtti.

Bugün başlayan başvuruların 31 Mart'ta kadar devam edeceğini bildiren Yağışan, ayrıntılı bilgi için http://akunsem.akdeniz.edu.tr adresinden yararlanılabileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :