Akdeniz ilçesinde 420 kişiye geçici istihdam

Akdeniz ilçesinde 420 kişiye geçici istihdam

KHK kapsamında Mersin'in Akdeniz ilçesinde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Aktaş'ın göreve gelmesinin ardından hizmetlerde atağa geçen belediyede 420 personel geçici olarak istihdam edilecek

MERSİN (AA) - Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında, Mersin'in Akdeniz ilçesinde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş'ın göreve gelmesinin ardından, hizmette atağa geçen belediyede, İŞKUR'un iş birliğiyle 420 geçici personel istihdam edilecek.

Akdeniz Belediyesinden yapılan yazılı açıklamayla göre, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi ve park düzenlemeleri hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 420 geçici personelin istihdam edileceği belediyede, İŞKUR tarafından düzenlenecek Toplum Yararına Program çerçevesinde 2017 yılı içerisinde 180 gün istihdam sağlanacak.

Gerekli koşulları sağlayan Türk vatandaşları, 3 Mart Cuma gününe kadar İŞKUR Mersin İl Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek.

Başvuru için adaylarda 19 yaşından gün almış bulunmak, cinsel, vücut dokunulmazlığına karşı, terör, tiner ve uyuşturucu kullanımı ile hırsızlık gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak, son 1 yıl içerisinde hizmet sağlayıcıya bağlı herhangi bir iş yerinde çalışmamak gibi şartlar aranacak.

Noter huzurunda yapılacak kura çekimi sonrasında asıl ve yedek katılımcılar belirlenecek.

Gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonucunda hak kazanan 420 kişi, 180 günlüğüne belediye bünyesinde istihdam edilecek. Noter kurası 7 Mart Salı günü Saat 10.00'da Akdeniz Belediyesinde gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :