Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği 22. Genel Kurulu

Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği 22. Genel Kurulu

MEDREG'in yeni başkanı, Portekiz Enerji Hizmetleri Düzenleyici Kurumundan Alexander Santos oldu

ROMA (AA) - Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği (MEDREG) başkanlığına Portekiz Enerji Hizmetleri Düzenleyici Kurumundan (ERSE) Alexander Santos seçildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun da (EPDK) üyesi olduğu ve Akdeniz'e kıyısı bulunan 21 ülkenin düzenleyici kurumlarından oluşan MEDREG'in 22. Genel Kurul Toplantısı, İtalya'nın başkenti Roma'da yapıldı.

Genel kurulda, MEDREG'in başkan yardımcılığı görevine de EPDK Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gülefşan Demirbaş seçildi.

Demirbaş, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, adil paylaşım sağlayacak iş birlikleri olmadan küresel barışın ve enerji kaynaklarının güvenliğinin tesis edilemeyeceği sözlerinin kendilerine yol göstereceğini belirterek, "Bu çerçevede, biz de Akdeniz bölgesinde enerjinin, ihtilafların değil, iş birliğinin aracı olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

MEDREG'deki çalışmalarını bu anlayışla yürüteceklerini ifade eden Demirbaş, "Hem tüketicilerin hem de yatırımcıların ve tüm piyasa paydaşlarının yararına olacak şekilde önümüzdeki dönemde bu anlayışın hayata geçirilmesi için daha da fazla çalışacağız." diye konuştu.

Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin enerji sektörünü düzenleyici kurumlarından oluşan MEDREG, bölgedeki ülkelerde şeffaf, istikrarlı ve düzenlenmiş enerji piyasalarının oluşturulmasını hedefliyor. Birlik, pazar entegrasyonu, altyapı yatırımları, tüketicinin korunması ve enerji iş birliğinin geliştirilmesi konularında çalışmalar yürtüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :