Akdeniz Bölgesi'nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı arttı

Akdeniz Bölgesi'nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı arttı

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur:- "Bu yılın şubat ayında birlik olarak 27,2 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yaptık"

MERSİN (AA) - Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğur, birlik üyeleri tarafından şubat ayında 27,2 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yapıldığını belirtti.

Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, şubat ayı ihracatlarının geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 7 arttığını ifade etti.

İhracatın yüzde 70'inin Avrupa Birliği'ne yapıldığını belirten Uğur, şunları kaydetti:

"Bu yılın şubat ayında birlik olarak 27,2 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yaptık. Ürün gruplarına göre bayan dış giyimi yüzde 48'lik payla ilk sırada, bay dış giyimi yüzde 20 ile ikinci, diğer hazır eşya ise yüzde 15 ile üçüncü sırada yer aldı.

Şubat ayı ihracatında yüzde 38'lik payla İspanya ilk sırada, yüzde 13 ile Almanya ikinci ve yüzde 11 ile Suudi Arabistan üçüncü sırada yer aldı. İhracatta Tacikistan, Libya ve Kanada'ya da oldukça önemli değer artışı yaşandı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :