Akdağmadeni'nde 2 bin fidan toprakla buluştu

Akdağmadeni'nde 2 bin fidan toprakla buluştu

YOZGAT (AA) - Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin 2 bin fidanı toprakla buluşturduğunu bildirdi.Daştan,...

YOZGAT (AA) - Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin 2 bin fidanı toprakla buluşturduğunu bildirdi.

Daştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeşile ve ağaca önem verdiklerini belirterek hizmet süresince ilçeye yaklaşık 268 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte çeşitli türlerdeki 2 bin fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Daştan, ''Tarihiyle beraber ilçemizin doğasını da korumak için gerçekleştirdiğimiz projelerle ilçemiz köklü değişimler yaşamaktadır. Her yıl gerçekleştirdiğimiz ağaç dikimi ve çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte yeni alanlarımızı yeşille buluşturmaya devam ediyoruz.'' dedi.

Daştan, Akdağmadeni’nin yeşil dokusunu korumak ve güçlendirmek için büyük çaba gösterdiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

''İlçemizin doğal yapısının bozulmaması ve korunması için yapılan çalışmalar neticesinde Kadıpınarı Mesire alanı yol düzenlemesi, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Bununla birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizde yeşil alanların korunması, çimlendirilmesi çalışmaları aralıksız sürmektedir. Bu kapsamda 750 adet mavi ladin, toplamda bin 250 adet topak akasya, çınar ağacı, akça ağacı, kurtbağrı ve çeşitli türdeki çalı türlerinin dikimiyle ilkbaharı karşıladığımız bu günlerde ilçemize toplamda 2 bin fidan dikimi yaparak, Akdağmadeni’nin yeşilini geleceğe taşımaya devam ediyoruz.''

Akdağmadeni'nde 2 bin fidan toprakla buluştu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :