Akdağ eski bağımlıların yaşadıklarını dinledi

Akdağ eski bağımlıların yaşadıklarını dinledi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlenen toplantıda, geçmişte uyuşturucu kullanan ve tedavi gören 7 kişinin madde bağımlılığı nedeniyle yaşadığı zor süreçleri dinledi- Akdağ:- "Bu toplantımız uyuşturucuyla mücadelede b

ANKARA (AA) - ENES DURAN - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlenen toplantıda, geçmişte uyuşturucu kullanan ve tedavi gören 7 kişinin madde bağımlılığı nedeniyle yaşadığı zor süreçleri dinledi.

Akdağ, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili birim yetkilileriyle TEİAŞ Sosyal Tesislerinde toplantı yaptı. Toplantıda, geçmişte uyuşturucu madde kullanan 7 kişi, yaşadığı zorlukları anlatarak uyuşturucu sorununa bir çözüm bulunması, satıcı ve uyuşturucu kartellerine verilen cezaların artırılması talebinde bulundu.

Toplantı sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akdağ, hükümet tarafından oluşturulan Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulunu Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu şeklinde geliştirdiklerini söyledi.

Uyuşturucunun yanında farklı gruplar oluşturarak sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığıyla da mücadele edeceklerini belirten Akdağ, "Bu toplantımız uyuşturucuyla mücadelede biraz 'damdan düşenlerden' talimat almakla alakalıydı. Daha önce uyuşturucu kullanan ve bu illetten kurtulan kardeşlerimizle, özellikle emniyette ve Sağlık Bakanlığında bu konuyla ilgilenen alakalı arkadaşlarımızla beyin fırtınası yaptık." diye konuştu.

- "Mevcut yol haritamızı yeniliyoruz"

Akdağ, Kurulun görevinin bakanlıklar arası koordinasyonu sağlamak olduğunu kaydederek, bu kapsamda sadece bakanlarla bir araya gelinmesi ve bürokratların getirdiği bilgilerin değerlendirilmesinin yeterli olmayacağını ifade etti.

Bu çalışmaların yanında alt gruplarla daha fazla çalışarak farklı bakış açılarından malumat almayı da çok önemli gördüğünü dile getiren Akdağ, "Şimdi İçişleri Bakanımız özellikle arz tarafı dediğimiz, yani satış tarafıyla alakalı olarak yoğun çalışıyor. Tüm bilgileri bir araya getirip mevcut yol haritamızı yeniliyoruz. Yıl başına kadar uyuşturucuyla mücadele yol haritamızı yenilemiş olacağız ve meselenin ne şekilde geliştiğini bütün bakanlıklara göstergeler koyarak olayı takip edeceğiz." şeklinde konuştu.

- "Asıl mesele 'ağababalarını' adalete teslim etmek"

Recep Akdağ, sahadan ve sokaklarda olan bitenle ilgili malumatın bir tek toplantıyla anlaşılamayacağını belirterek şunları kaydetti:

"Bu toplantıdan çıkardığımız iki önemli husus var. Birincisi, uyuşturucuya başlama genellikle çevrenin etkisiyle oluyor ve genç yaşta oluyor. Özellikle birtakım çevresiyle yakınlarıyla ailesiyle travma yaşayan, ruhsal problem yaşayan gençler başta olmak üzere genellikle arkadaş ve yakın çevreden başlıyor. Dolayısıyla bu anlamda yapılan çalışmalar, eğitim çalışmaları, okullarda yapılan çalışmalar çok önemli hale gelmiş oluyor. İkincisi de torbacı tabir edilen sokak satıcılarıyla mücadele önemli. Ancak asıl bunun kartellerine ulaşıp 'ağababalarını, patronlarını' adalete teslim etmek meselenin aslını teşkil ediyor. Çünkü yakalanan torbacının yerini yenisinin alması muhtemel."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :