Akciğer kanserinde umut ışığı

Akciğer kanserinde umut ışığı

Medikal Onkologlar, Akciğer Kanserinde Tedavi Yöntemlerinde ve Önlemlerde Önemli Gelişmeleri Açıkladı.

Akciğer kanseri, dünya genelinde ve ülkemizde giderek artan bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesi'nden Medikal Onkolog Prof. Dr. İrfan Çiçin, kanserin yaygınlığına ve sosyoekonomik yüküne dikkat çekerek, özellikle sigara kullanımının akciğer kanseri riskini artırdığını vurguladı.

Prof. Dr. Çiçin, akciğer kanseri tanı ve tedavi süreçlerinde yaşanan aksaklıklara da değindi. Hastaların tanı sürecinde doğru hekime ulaşmada zaman kaybı yaşayabileceğini belirten Çiçin, multidisipliner bir yaklaşımın tanı ve tedavi sürecinde önemli olduğunu ifade etti.

Ancak, son yıllarda akciğer kanseri tedavisinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini de vurgulayan Prof. Dr. Çiçin, özellikle moleküler alt gruplara yönelik hedefe yönelik tedaviler ve immunoterapilerin akciğer kanserini kronik bir hastalık haline dönüştürmeye başladığını belirtti.

Tedavinin yanı sıra, akciğer kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Çiçin, sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının azaltılmasının akciğer kanseri vakalarını önemli ölçüde azaltabileceğini vurguladı.

Sonuç olarak, akciğer kanseri tedavisindeki bu önemli gelişmelerin yanı sıra sigaradan uzak durmanın en etkili önlemlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Çiçin, hastaların bilimsel tedavilere güvenmeleri gerektiğini ve sigara kullanımının önlenmesinin akciğer kanseri vakalarını azaltmada kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.