"Akbank en büyük seküritizasyon ihracını gerçekleştirdi"

"Akbank en büyük seküritizasyon ihracını gerçekleştirdi"

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil:"1,4 milyar dolarla Türk bankacılık sektöründe bugüne kadar yapılan en büyük seküritizasyon ihracına imza attık"

İSTANBUL (AA) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankanın uluslararası piyasalardan sağladığı 1,4 milyar dolarlık finansmana ilişkin, "Türk bankacılık sektöründe bugüne kadar yapılan en büyük seküritizasyon ihracına imza attık." ifadesini kullandı.

Akbank açıklamasında görüşlerine yer verilen Binbaşgil, yurt dışından sağladıkları finansmanla reel sektörün ve ekonominin büyümesine, atılımlarına daha fazla kaynak yaratmayı sürdürdüklerini dile getirdi. Binbaşgil, şunları kaydetti:

"Piyasaların dalgalı olduğu bir dönemde çalışmalarımıza başladık. Buna rağmen, 10 farklı yatırımcıyı bir araya getirdiğimiz bu seküritizasyon işlemini başarılı bir koordinasyonla tamamladık. Marka gücümüz ve yatırımcılara güven veren güçlü bilançomuzla 5 yıldan 12 yıla kadar değişen vadelerde 1,4 milyar dolar eşdeğerinde, Türk bankacılık sektöründe bugüne kadar yapılan en büyük seküritizasyon ihracına imza attık.

Bu işlem Akbank markasının uluslararası itibarını ve Akbank'ın yurt dışı borçlanmadaki yetkinliğini bir kez daha gösterdi. Bunun yanı sıra, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye ve Türk bankalarına yüksek ilgisinin devam ettiğini görmek de bizleri oldukça mutlu etti. Türk bankacılık sektöründe yurt dışı borçlanma işlemlerine öncülük etmeye devam ediyoruz. Özellikle Türkiye'nin arzuladığı yatırımlar için kritik önem taşıyan uzun vadeye büyük önem veriyoruz."

Akbank, dünyanın önde gelen kuruluşlarının katılımıyla, döviz alacaklarına dayalı yeni bir seküritizasyon ihracı gerçekleştirdi. Akbank'ın küresel piyasalardan sağladığı 1,4 milyar dolar eşdeğerindeki finansman, 5 yıldan 12 yıla kadar çeşitli vadelerdeki toplam 10 dilimden oluşuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :