Akaryakıt merkezi muhaliflerin eline geçti

Akaryakıt merkezi muhaliflerin eline geçti

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Halep kentindeki Neyrab Askeri Üssü'ndeki akaryakıt merkezinin muhaliflerin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi üyesi Amir el-Şami, AA muhabirine, Halep'te kuşatma altında olan Neyrab Askeri Üssü'ndeki yakıt birlik merkezlerinin Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerce ele geçirildiğini ve çıkan çatışmada 2 muhalifin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Üssün, ÖSO birliklerince tamamen kuşatıldığını ve muhaliflerin havaalanının içerisine doğru ilerlediğini anlatan Şami, uluslararası Halep havaalanının yolunun da silahlı muhaliflerin kontrolüne geçtiğini ve iki havaalanına her gün ağır silahlarla saldırılar düzenlendiğini ifade etti.

Halep'in doğu kesimlerinin Esed güçlerine bağlı savaş uçakları tarafından bombalandığını ve bölgenin tank ve roket saldırılarına maruz kaldığına işaret eden Şami, uçak bombardımanından sonra bölgede şiddetli patlamaların meydana geldiğini söyledi.

Golan tepesinde yer alan Kuneytra kentindeki Han Erbene kontrol noktasının ÖSO birlikleri tarafından ele geçirildiğini belirten Şami, iki ordu arasında şiddetli çatışmaların çıktığını ifade etti.

Başkent Şam'ın Deraya, Muadamiye ve Şeyh Han bölgesinde ÖSO birlikleriyle Esed güçleri arasında çıkan çatışmalardan sonra ordunun söz konusu bölgelere roket, tank ve havan topuyla saldırılar düzenlediğinin altını çizen Şami, kentin Zebadani ilçesine çok sayıda havan topu mermisinin düştüğünü, kasabadan yer yer dumanların yükseldiğini söyledi.

Humus'un Rastan ilçesinin de tank ve roket saldırılarının hedefi haline geldiğini kaydeden Şami, Dera kentinin Harbet'ul Hazale ilçesinde de şiddetli patlamaların meydana geldiğini anlattı.

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin birçok kentte düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, mühimmatlarını ele geçirdiğini ve araçlarını imha ettiğini iddia etti.