Akaryakıt kaçakçılığından 324 istasyon hakkında işlem yapıldı

Akaryakıt kaçakçılığından 324 istasyon hakkında işlem yapıldı

Akaryakıt kaçakçılığından 2013'ten bu yana hakkında işlem yapılan 324 istasyondan 91'i hakkında geçici durdurma kararı verildi, 233'ünün lisansı iptal edildi- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen torba tasarıdaki maddeyle akaryakıt kaçakçılığı dol

TBMM (AA) - ALP ÖZDEN - Akaryakıt kaçakçılığından 2013'ten bu yana hakkında işlem yapılan 324 istasyondan 91'i hakkında geçici durdurma kararı verildi, 233'ünün lisansı iptal edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan "torba tasarı" kabul edildi.

Torba tasarıda kabul edilen maddeyle akaryakıt kaçakçılığı dolayısıyla kapatılan istasyonların, kaçakçılık fiiline karışmayan mülk sahipleri için af getiriliyor. Bu işletmeler tekrar lisanslandırılabilecek. Filli işleyenler açısından ise cezai süreç devam edecek.

Konuyla ilgili bilgi veren EPDK Başkan Yardımcısı Hamdi Bildirici, kaçakçılık fiiline karışmayan yani fail konumunda bulunmayan mülk sahiplerinin kapsam dahilinde olduğunu, diğerlerinin kapsam dışı bırakıldığını bildirdi.

Bu durumdakilere eğer lisansı iptal edilmişse yeniden lisans verileceğini, istasyonları kilitlenmişse, kilit açılıp faaliyetine yeniden devam edeceklerini dile getiren Bildirici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı kişi işletmeye devam edecek. Yalnız fail olmaması gerekiyor. Failler, suça karışmış olanlar kesinlikle korunmuyor. Faillerin sözleşmesi iptal edilmiş oluyor. İstasyon kilitlenmişse ceza mahkemesi kararı kesinleşinceye kadar ve belirlenen idari para cezası ödeninceye kadar bu tesise lisans da verilmiyor, geçici durdurma durumu da devam ediyor."

2013 yılında bu konudaki düzenlemenin ardından bugüne kadar bu durumda olan 324 vakanın bulunduğunu aktaran Bildirici, bunlardan 91'inin halihazırda lisansı iptal edilmemiş şekilde durduğunu, geri kalan 233'ünün lisansının iptal edildiğini kaydetti.

Yapılan düzenlemeyle bu istasyonların mülk sahiplerinden kaçakçılık fiiline karışmamış olanların istasyonları açılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :