AKAMİB'in kasım ayı ihracatı arttı

AKAMİB'in kasım ayı ihracatı arttı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Aymen: - "Kasım ayında AKAMİB ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 16 artarak 58 milyon 214 bin dolar oldu"

MERSİN (AA) - Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen, birlik üyelerinin kasım ayında yaptıkları ihracatın geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 16 artarak, 58 milyon 214 bin dolara yükseldiğini bildirdi.

Aymen, yaptığı yazılı açıklamada, 11 aylık ve aylık ihracatta Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış yakaladıklarını belirtti.

Birliğin kasım ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16 artarak 58 milyon 214 bin dolar olduğunu, ocak-kasım dönemi ihracatlarının ise yüzde 8 artışla 542 milyon 815 bin dolara ulaştığını ifade eden Aymen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birlik ihracatında birinci sırada yüzde 57 payla mobilyalar ürün grubu yer aldı. Kağıt- karton ve matbu yayınlar ürün grubu ihracatında da önemli oranda artış yaşandı. Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün kasım ayı ve ocak-kasım döneminde en önemli pazarı Irak oldu. Birliğin 2017 yılı kasım ayı ihracatı değer bazında ülkelere göre incelendiğinde ilk 10 ülke içinde en çok artış Yemen, Lübnan ve İsrail'e gerçekleşti. İhracatı daha da artırmak için çalışmalara devam ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :