Akademisyenler Kültürel Diplomasiyi Konuşuyor

Akademisyenler Kültürel Diplomasiyi Konuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Uluslararası Avrasya Siyaseti ve Toplumu Konferansı’nda “Kültürel Diplomasi” konuşuluyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak yurt içi ve yurt dışında kültürel diplomasi altyapısını oluşturacak çok sayıda çalışmaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. 

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Uluslararası Avrasya Siyaseti ve Toplumu Konferansı başladı.

“Kültürel Diplomasi” temasıyla düzenlenen ve 2 gün sürecek konferansın açılışında konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek, Konya’nın Anadolu Selçuklu medeniyetini tekrar yüceltmesi anlamında gösterdiği gayret ve bir kültür başkentine doğru attığı adımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kültürel diplomasinin bir yerde kültürel altyapının güçlenmesi ile oluşabilecek bir olgu olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak yurt içi ve yurt dışında kültürel diplomasi altyapısını oluşturacak çok sayıda çalışmaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Dünyada 100’den fazla şehirde Mevlana ve Mevlevilik konulu toplantılar düzenlediklerini, uluslararası kuruluşlarda Türkiye’yi temsil ettiklerini dile getiren Başkan Akyürek, yaptıkları çalışmaların ülkeler arası ilişkilere de katkı yapacak boyutlara ulaştığını ifade etti.

Kültürler arası ilişkinin aynı zamanda ülkeler arası ilişkiyi de güçlendiren bir faktör olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, konferansın Konya’nın bu alandaki gelişimini hızlandıracağını vurguladı.

MERKEZ ŞEHİR KONYA’DIR

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı iken Konya ile ilgili “Merkez Şehir” tabirini kullandığını hatırlatan Başkan Akyürek, “Konya’mız gerçekten bir merkez şehir yapısına sahiptir. Türkiye’de merkez şehir vardır ve ilk merkez şehir Konya’dır” dedi.  Konya Valisi Muammer Erol’un da katıldığı açılış toplantısının ardından Uluslararası Avrasya Siyaseti ve Toplumu Konferansı’na geçildi. Türkiye’den ve 24 ülkeden 78 akademisyenin katıldığı konferansta 12 oturumda “Kültürel Diplomasi” temasını konuşulacak.