Akademisyen Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alınması

Akademisyen Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alınması

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alınması öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından kınandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, üniversite Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli'nin İsrail'de gözaltına alınmasını kınadı.

Medeniyet Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde toplanan, aralarında Tekeli'nin eşi Meryem Tekeli ve Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman'ın da bulunduğu öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan grup, ellerinde Tekeli'nin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı. Gruptakiler, Tekeli'nin serbest bırakılması için slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Yiğit, Türkiye'ye dönmek üzereyken 15 Ocak'ta Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'nda hukuksuz olarak gözaltına alınan Tekeli'nin, 21 Ocak'ta mahkemeye çıkartıldığını ve gözaltı süresinin uzatıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından her kesimden insanımızın Kudüs'ü ziyaret etmesi, işgalci İsrail'i rahatsız etmiş, çareyi Türk vatandaşlarına karşı onur kırıcı ve hukuksuz muameleler ortaya koymakta bulmuştur. Filistin topraklarında işgalci olarak bulunan ve Filistin halkına her türlü zulmü reva gören İsrail'in haksız ve hukuksuz muamelesi bizleri şaşırtmamakla birlikte dünya devletlerinin derin sessizliği üzüntü duymamıza yol açmaktadır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi akademik ve idari personel ile öğrencileri olarak İsrail'i kınıyor, Cemil Hoca'nın yanında ve destekçisi olduğumuzu ifade ederek en kısa sürede hürriyetine kavuşmasını diliyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :