Ak Parti'nin Trabzon Mitingi

Ak Parti'nin Trabzon Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4)- "12 yıl içinde birinci yarıyı büyük bir başarı ile tamamladık. Şimdi Türkiye'de de Trabzon'da da ikinci yarı başlıyor. Herkes hazır olsun"- "Trabzon'un yiğit insanları Trabzon'daki imkansızlıklar sebebiyle değişik

TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "12 yıl içinde birinci yarıyı büyük bir başarı ile tamamladık. Şimdi Türkiye'de de Trabzon'da da ikinci yarı başlıyor. Herkes hazır olsun" dedi.

Davutoğlu, partisince Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Şirin ile Ferhat'ın buluşması için, milletle devletin buluşması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Spor şehri Trabzon'da yapımı devam eden 41 bin kişilik yeni Akyazı Stadyumu'nun en kısa sürede tamamlanacağını vurgulayan Davutoğlu, Trabzonspor'un kendi sahasının da yerinde muhafaza edileceğini dile getirdi.

Projelerin birer birer hayata geçirileceğinin altını çizen Davutoğlu, "Hep söylüyoruz, 12 yıl içinde birinci yarıyı büyük bir başarı ile tamamladık. Şimdi Türkiye'de de Trabzon'da da ikinci yarı başlıyor. Herkes hazır olsun. Trabzon'u ulaşım hatlarının merkezine getireceğiz, Trabzon'da yat limanı yapıyoruz. Balıkçı barınakları yapıyoruz, su ürünleri gen bankasını kuruyoruz. Trabzon'u bu anlamda denizle dağın birleştiği, bilimle gerçek hayatın birleştiği bütün özelliklere kavuşturacağız" dedi.

Daha önce söz verdikleri projelerden olan ve Karadeniz Bölgesi'nin bütün yaylalarını birleştirecek 'Yeşil Yol' projesine de değinen Davutoğlu, "2 bin 350 kilometre. Karadeniz'in dağlarının üzerinden yol yapıp bütün o güzel yaylaları birbiriyle buluşturacağız inşallah. Trabzon'un tarihi kimliğini özellikle de Ortahisar'ın tarihi kimliğini koruyacağız. Demiryollarıyla karayollarıyla havayollarıyla Trabzon'u sadece Türkiye'nin değil, bütün Kafkasya'nın ve bütün Anadolu'nun limanı haline getireceğiz. Bizim davamız, aşkımız budur" ifadelerini kullandı.

Trabzon'un yatırım adasıyla bir sanayi şehri de olacağını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bir organize sanayi bölgesi vardı ikiye çıkardık. Şimdi 3 organize sanayi bölgesi daha yapıyoruz. Trabzon'un yiğit insanları Trabzon'daki imkansızlıklar sebebiyle değişik şehirlere gittikleri için bütün şehirlere yayıldılar. Trabzon'un bu yalçın dağlarının arasında öyle bir Trabzon kuruyoruz ki artık hiç kimse iş aramak için başka şehirlere gitme ihtiyacı duymayacak. Trabzon, yaylalarıyla sularıyla Karadeniz'iyle şenlenecek inşallah. Buraya gelmeden önce hediyemizi de ilan ettik geldik. Çay fiyatlarını açıkladık, 1,70 lira. Yüzde 13,5 zamlı. Enflasyonun çok üstünde gerçek bir zamla. Çay üreticilerimize buradan selam ediyorum, ürünleri bereketli olsun, demledikleri çaylar da bütün Türkiye'ye inşallah şifa dağıtsın." 

Türkiye'de bütün kentleri gerçek anlamda ekonominin, kültürün, tarihin merkezi yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Aziz Trabzonlular, yeni Türkiye'ye var mısınız? Yükselen, güçlenen Türkiye'yi inşa etmek için 7 Haziran'da yeni bir destan yazmaya var mısınız? Bu altılı çeteye şöyle okkalı bir Osmanlı şamarı atmaya var mısınız? Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetine sahip çıkan Trabzon, milli emaneti de AK Parti'ye tevdi etmeye var mısınız? Trabzonlular Allah aşkına bu sefer eksiksiz gönderin, eksiksiz. Trabzonlu söz verdim mi gereğini yapar. Karadeniz şahit olsun, Trabzon şahit olsun; bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Trabzon söz müdür? Mili emanete sahip çıkacak mıyız? Tarihi yeniden yazacak mıyız? Türkiye'yi merkez ülke kılacak mıyız? Türkiye'nin gücünü dünyaya gösterecek miyiz? Trabzonlu söz verdim mi gereğini yapar. Allah sözünüzün hakkını vermeyi nasip etsin. Siz 6 milletvekilini gönderin her zaman olduğu gibi 7'nci milletvekili biziz."

- Trabzon'a yeni devlet üniversitesi 

Trabzon'a hoca olarak da bir hediyesinin olduğunun altını çizen Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Trabzon, 61 bin öğrencisiyle en büyük üniversitelerden birisine sahip. Karadeniz Teknik Üniversitesi... Ama artık Trabzon'da ikinci bir devlet üniversitesine ihtiyaç var. İnşallah Trabzon'a ikinci bir devlet üniversitesini de kurmaya kararlıyız. Ayrıca bu şifa diyarını şehir hastanesiyle buluşturacağız. Türkiye'nin en modern, en gelişmiş hastanelerinden birini, şehir hastanesini Trabzon'a yapacağız. Trabzon'un yolları, Trabzon'un dalgaları, dağları bizim onurumuzdur. Allah Trabzon'u bizden, bizi de Trabzon'dan ayırmasın, muhabbetimizi daim etsin. Trabzon'un o diri ruhunu korumayı bize nasip etsin. Türkiye'nin neresinde olursa olsun Trabzonlu hemşehrilerinizi arayın deyin ki 'Gün bugündür, biz Trabzon'da 6-0 yapıyoruz. Siz de orada sakin durmayın. Her yer madem ki Trabzon, her yerde Trabzonlular AK Parti'de' Sizin sözünüze güveniyoruz. Türkiye'nin her yerindeki Trabzonlulara da buradan selam ediyoruz. Allah vatanımızı, milletimizi kaim eylesin, devletimize ve milletimize zeval vermesin." 

 

- Notlar

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Atatürk Alanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sık sık "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet'',  "Bize her yer Trabzon", "Dik dur eğilme, Trabzon senin yanında" ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanına, "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor", "Büyük oyunu bozmaya söyle var mısın?", "Güçlü lojistik, güçlü Türkiye, Sayın Başbakanım hoşgeldiniz",  "Sayın Başbakanım Trabzon'a hoşgeldiniz",  "Türkiye'nin kararı büyümenin devamı" , "AK Parti 4 yanlışı götürecek, Trabzon hocayla gülecek" , "Hayal kurma yerli Sisi, Trabzon yedirmez reisi" pankartları asıldı.

Bu arada alandaki bir binaya, babaannesi Hacıkızebe Davutoğlu'nun torunu Başbakan Davutoğlu için ettiği dua olan "Oğlunla ordu, kızınla oba olasın, koç koç oğlanların ardına düşe, dünyalar ayaklarına gele, herkes sana akıl danışa" pankartı asıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki dev ekrandan da izledi. Bu arada, bazı vatandaşlar meydandaki ağaçlara çıkarak Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını dinledi.

Mitingin sonunda yaşlı bir vatandaş sahneye çıkarak dev Türk bayrağını salladı. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, vatandaşa sarıldı.

Alana, dev boyutta Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resimleri asıldı.

Davutoğlu, konuşması sırasında selam veren bir yaşlıya dönerek, "Aleykümselam Hacı Ağabey. Allah razı olsun. Duanızı eksik etmeyin. Bu al bayrağı sımsıkı tuttuğun gibi inşallah mührü de 7 Haziran'da sımsıkı tut, AK Parti'ye mührü bir daha bas. Trabzonlu bayrak aşığıdır, yaşlı da olsa genç de olsa bayrağı tuttu mu cümle alem o bayrağa selam durur" dedi.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Mehmet Muş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul milletvekili adayları Aziz Babuşçu ve Ali Sarıkaya, Trabzon milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

- "O zaman hep beraber sandıkları patlatalım, onları da çatlatalım"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da  konuşmasında "Herkes duysun. Trabzon'un dağları, Zigana, dereler duysun. Biz efendi olmaya değil, biz hizmetkar olmaya geldik buraya" dedi.

Soylu, Trabzon'un her zaman AK Parti'nin yanında olduğunu söyledi.

Soylu, zaman zaman Karadeniz şivesi ile konuşarak, "Bir huyunuz var, biz bu huyunuzu çok seviyoruz. Dik oynuyorsunuz Trabzon, dik oynuyorsunuz. Habu eski Türkiye koalisyonuna fırsat verece misunuz? Fırsat vermeyeceğiz değil mi? O zaman hep beraber sandıkları patlatalım, onları da çatlatalım" dedi.

Yaklaşık 40 gündür Trabzon'da seçim çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Soylu, Trabzonluların samimiyetlerini kendilerinden esirgemediğini vurgulayarak, "Biz buraya birilerine laf yetiştirmeye gelmedik. Biz birlikte yarına kavga etmeye gelmedik. Herkes duysun. Trabzon'un dağları, Zigana, dereler duysun. Biz efendi olmaya değil, biz hizmetkar olmaya geldik buraya" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde Trabzon'da yapılan yatırımları anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"13 yılda, 13 milyar dolar yatırım yapıldı. Karadeniz Sahil Yolu'nu ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. AK Parti onu başardı. Yetmedi, hastaneler, okullar, sağlık ocakları, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar yaptı. Spor hizmetleri, spor salonları, futbol sahaları yaptı. Yetmedi. Trabzon'u baştan başa imarlarla şenlendirdi. Biz hangi sorumluğu aldığımızı biliyoruz. 40 gündür gece gündüz Trabzon'da hizmet ediyorsak, aldığımız o hizmet bayrağının sorumluluğunda olacak şekilde 4 yıl boyunca gece, gündüz uyumayacağız, size hizmetkar olacağız. Hizmetlerle Trabzon'u şenlendireceğiz. Biz milletvekilliğinin ne kadar sorumlu bir iş olduğunu biliyoruz. Milletvekilliğinin omuzlarımıza vereceği yükün bize neler getireceğini biliyoruz. 4 yılın sonunda bir tek talebimiz olacak Trabzon'dan, herkesten, bütün hemşehrilerimizden sadece onların rızalarını isteyeceğiz."

Genel seçimlerde seçmenlerden AK Parti'ye destek isteyen Soylu, sözlerini "Göreceksiniz sizi mahcup etmeyeceğiz, sizin yüzünüzü kara çıkarmayacağız. Bize itimat edin, bize güvenin, şu sandıkları patlat Trabzon patlat" diyerek tamamladı.

(Bitti)

 

Kaynak:Haber Kaynağı