AK Parti'nin temayül yoklaması

AK Parti'nin temayül yoklaması

AK Parti Samsun İl Teşkilatınca milletvekili aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması yapıldı

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun İl Teşkilatınca milletvekili aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti MKYK Üyesi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen temayül yoklamasında, aday adaylarına başarılar diledi.

AK Parti kadrolarının Türkiye için çalıştığını, bu nedenle birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ifade eden Yazıcı, "Çünkü biz bir olduk, dirlik olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Bu, bizim değişmez sloganımız. 'Türkiye için' derken bu birlikteliğimize vurgu yapıyoruz. 'Her şey Türkiye' için derken 786 bin kilometrekarelik vatanımızın birlik ve bütünlüğüne vurgu yapıyoruz. 'Her şey Türkiye için' derken bu coğrafyada yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 77 milyon 680 bin insanımızın kardeşliğine, birliğine, bütünlüğüne vurgu yapıyoruz. Siyaset anlayışımızın temelinde, zemininde bu bakışımız, duruşumuz var" şeklinde konuştu.

"28 Şubat" sürecine de değinen Yazıcı, darbenin etkilerinin bin yıl süreceğini iddia edenler olduğunu ancak AK Parti iktidarıyla bu etkilerin silindiğini söyledi.

Yazıcı, AK Parti hükümetlerinin, yönetim sorumluluğunu üstlendiği günden bu yana hiçbir sorunu ötelemeden, halının altına gizlemeden, cesaretle, her konuyu ve sorunu çözmek üzere proje üreten, vizyoner iktidar anlayışıyla "çözüm süreci" denilen projenin önemli dönemeçlerinden birini yaşadıklarını kaydederek, "İnşallah silahlar susacak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en büyük hazinesi kardeşlik zemininde daha ileriye, milletimizin en büyük kazanımı cumhuriyetimizin 100. yılı 2023'e, 2053'e ve 2071'lere aziz milletimiz de çıkacaktır" diye konuştu.

- Genel seçimler

Yazıcı, ülkenin geleceği açısından 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Seçim sonrası yeni anayasa çalışmaları yapılacak. Önümüzde en büyük projelerimizden bir tanesi, darbe süreçlerinin ürünü anayasanın yerine milletin iradesinin gerçekten egemen olacağı anayasanın yapılacağı zemini oluşturmak. Takdir milletindir. Milletimize her zaman güveniyoruz. Türk milleti feraset sahibidir. Siyasi süreçlerde, her zeminde önünün kesildiği süreçlerde bile metanetli, sabırla beklemiş, karar verme günü geldiğinde vicdanının sesiyle, engin sezgileriyle en doğru olanı yapmış, sandıkta hakimiyetini ortaya koymuştur."

Temayül yoklamasına AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile partililer katıldı.

Yoklamada 81 milletvekili aday adayına 2 bin 400 delegenin oy verecek.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı Kadın Kolları Teşkilatı da kadına yönelik şiddete karşı imza standı açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı