Ak Parti'nin Siirt Mitingi

Ak Parti'nin Siirt Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1)- "Geçmişte derin devlet nasıl buralarda yanlış işlerle devletle milleti düşman kıldıysa ve bu düşmanlık AK Parti tarafından tümüyle ortadan kaldırıldıysa şimdi HDP'liler, bu yanlış zihniyetle milletle kendileri aras

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geçmişte derin devlet nasıl buralarda  yanlış işlerle devletle milleti düşman kıldıysa ve bu düşmanlık AK Parti tarafından tümüyle ortadan kaldırıldıysa şimdi HDP'liler, bu yanlış zihniyetle milletle kendileri arasına bir uçurum açıyorlar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, ilmin, irfanın, medeniyetin hikmetinin merkezi olarak nitelendirdiği kenti selamlayarak başladı.

Siirt'i "dava aşkının" şehri olarak tanımlayan Başbakan Davutoğlu, ilk kez 2001'de ailesiyle geldiği kente o zamandan beri aşkla bağlandığını belirtti. Davutoğlu, şehirdeki öğrencisinin evinde, bir yaz günü damda yattığını ve Siirt'in gök kubbesine aşık olduğunu söyledi.

Kentin kendileriyle iman, gönül ve aşk diliyle konuştuğunu vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye'nin kaderini değiştiren şehirdir Siirt. Cumhurbaşkanımız daha büyükşehir belediye başkanı iken Siirt'e geldi, bir şiir okudu, sadece Siirt'in değil, Cumhurbaşkanımızın değil, Türkiye'nin kaderi değişti. O zamandan beri Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkan Siirt'e selam olsun. Eniştesine, damadına sahip çıkan bu güzel insanlara selam olsun" diye konuştu. 

Alandaki gençlerin Erdoğan'ın mahkumiyetine neden olan şiirden bir bölüm okuması üzerine Davutoğlu, "İşte bu şiirdir, işte bizi herkesten ayıran ama Siirt'e bağlayan şiir bu şiirdir" ifadesini kullandı.

Alandakilerden bir diğer "Siirtli kahraman", İstanbul Adliyesi'nde meydana gelen terör saldırısı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile de gurur duymalarını isteyen Başbakan Davutoğlu, şehit savcının ailesinin gösterdiği metanet ve tevekkülü "her şeyin ötesinde" gördüğünü söyledi.  

7 Haziran'da Siirtlilerin huzuruna bir kez daha geleceklerini vurgulayan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkan Siirtlilerin AK Parti'ye bir kez daha sahip çıkacaklarına inandığını bildirdi.

Davutoğlu, alandakilere "2002'de onu yasaklı kıldılar, bizi engelleyebildiler mi? Siirt'in, milletin aşkını durdurabildiler mi? 2004'te 'Genç subaylar rahatsız" diye bir takım başlıklar attılar gazetelerde, bizi durdurabildiler mi? 2007'de e-muhtıra verdiler, zannettiler ki Türkiye, eski Türkiye. '12 Mart'ta olduğu gibi muhtıra veririz, başbakan bırakıp gider istediğimiz gibi ara düzen kurarız' ama bu sefer başbakan şapkayı bırakıp giden biri değildi, Recep Tayyip Erdoğan'dı ve yanında AK Parti kadroları vardı, dimdik durduk. 2007'de bir destan yazmamıza yardımcı olan, destek veren Siirt, o zaman dik duran AK Parti kadrolarına destek vermeye devam edecek misiniz" diye sordu.

"Evet" yanıtını alan Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin 2008'de kapatılmak istendiğini hatırlattı. Başbakan Davutoğlu'nun "O zaman kapatamadılar şimdi AK Parti'ye meydan okuyorlar, AK Parti'yi zayıflatmak istiyorlar, zayıflatabilirler mi? Daha sonra  2013'te Gezi provokasyonları yaptılar, sonra 17-25 Aralık kumpaslarını kurdular ama 12 yıllık kutlu yürüyüşümüze sekte vurabildiler mi" sorusuna "Hayır" karşılığını aldı.

Seçimlere az zaman kaldığına işaret eden Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Tillo'dan irfan, hikmet almayanlar, Veysel Karani'yi tanımayanlar, İsmail Fakirullah Hazretlerinin vizyonundan, ufkundan, irfanından nasiplenmeyenler diyorlar ki 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır'. Şimdi, bunlara bir ders verme vakti geldi mi? 'Kudüs bizim mekanımızdır ve ebediyen Mescid-i Aksa Müslümanlarındır' demeye hazır mıyız? Dostu, düşmanı iyi bilmeniz lazım. Geçmişte derin devlet nasıl buralarda  yanlış işlerle devletle milleti düşman kıldıysa ve bu düşmanlık AK Parti tarafından tümüyle ortadan kaldırıldıysa şimdi HDP'liler, bu yanlış zihniyetle milletle kendileri arasına bir uçurum açıyorlar. CHP yani Türk ulusalcıları, tek parti zihniyeti diyor ki 'Diyaneti kapatacağız.' Ama sadece onlar mı? Onlar tek parti döneminde ezanı da aslından uzaklaştırmışlardı. Mübarek 'Allahuekber' sesine bu semalar hasret kalmıştı. Şimdi bu yaklaşımın Kürt versiyonu HDP, diyor ki 'Diyaneti kaldıracağız',  yine diyor ki aynen 30'lu yıllardaki CHP zihniyetinin bugünkü Kürt versiyonu, diyor ki 'Allah Kürtçe bilmiyor mu.' Haşa, bunu sormaya kim cüret edebilir. Allah her dili yaratandır, bilendir ama önemli olan o güzel dillerle güzel ifadeler kullanmaktır."

Alandakilerin "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Zaten Pensilvanya'ya vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan çıkıyor. Ona vuruyorsunuz CHP'den geliyor. CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den. Bunların hepsi tek bir cephe halinde AK Parti'nin 12 yıllık istikrar, özgürlük dönemine son vermek istiyorlar" diye konuştu.

Alandakilere "Siz buna izin verir misiniz" diye soran Başbakan Davutoğlu, "Hayır" yanıtını aldı.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı