AK Parti'nin Siirt mitingi

AK Parti'nin Siirt mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Kılıçdaroğlu, 'Ben hayır diyorum çünkü Binali Bey'in koltuğunu kaybetmesini istemiyorum' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil. Memleketim, milletim için bir Ali değil, bin Ali feda olsun" - "Sen ke

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, 'Ben hayır diyorum çünkü Binali Bey'in koltuğunu kaybetmesini istemiyorum' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil. Memleketim, milletim için bir Ali değil, bin Ali feda olsun. Ama sen kendine bak. 7 seçim kaybetmişsin, hala koltuğa yapışmış duruyorsun." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

AK Parti ile birlikte milletin devletiyle buluştuğunu, bir ve beraber olduğunu belirten Yıldırım, bu beraberliğin de başarıyı getirdiğini vurguladı.

"Uçurumun eşiğine gelmiş Türkiye'yi AK Parti iktidarı sayesinde 3 kat büyüttük. Çok büyük kazanımlar elde ettik." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şimdi 16 Nisan'da yeni bir sayfa açıyoruz. 15 yıllık bu yükselişi, bu kalkınmayı sürekli hale getirmek için ne diyeceğiz? İnsanlar, partiler gelip geçicidir, önemli olan sistemdir. Gelecek nesillere kalacak olan, getireceğimiz sistemdir. Bu anayasayı yapanlar yok oldu gittiler. Darbecilerin hepsi bu dünyadan göçüp gittiler. Ama Türkiye onların bu köhne anayasası ile devam etmek zorunda mı? Hayır. Bunun için güçlü bir sisteme, güçlü bir değişime ihtiyaç var."

Alanı dolduranlara "Darbelerin, terörün, şer odaklarının yıkamayacağı bir sisteme 16 Nisan'da ne diyoruz?" diye soran Yıldırım, vatandaşların "evet" karşılığı vermesi üzerine, 16 Nisan'da egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağını söyledi.

Yeni sistemde de milletvekillerini halkın seçeceğine işaret eden Yıldırım, "Ama mevcut sistemde siz hükümeti kuramıyorusunuz. Kimin kuracağına karar veremiyorsunuz. Sizin seçtikleriniz yerine başkaları hükümet kurabiliyor, bu da sizin iradenize engel teşkil ediyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Yeni projeler üretecek, hizmet devam edecek"

Yeni sistemle, aynı günde hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi yapılacağını bildiren Yıldırım, böylece aynı gün cumhurbaşkanının kim olacağının da öğrenileceğini dile getirdi.

Halkın seçtiği cumhurbaşkanının hükümeti kuracağını ve hizmet etmeyi sürdüreceğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"5 yıl boyunca çalışacak, yeni projeler üretecek, yeni eserler, hizmetler yapacak. Daha sonra beğenirsek bir sefer daha seçeceğiz. Beğenmezsek değiştireceğiz. Mühür sizde, karar sizde, patron sizsiniz. Ama mevcut sistemde bir parti tek başına iktidar olamazsa o zaman vay haline milletin, hükümet kurulamaz, günlerce hükümet, bakan pazarlıkları, zaman geçer, ülke ve millet kaybeder. Artık yeni sistem bütün bunları geride bırakıyor ve yönetimde istikrar ve devamlı tek başına iktidar çıkarıyor. İşte sistem bu. Öyle başbakanla cumhurbaşkanının arası bozuldu diye ekonomi artık çökmeyecek. Çünkü yeni sistemin adı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Yeni sistemde cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık birleştiriliyor, başbakanlık kaldırılıyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben hayır diyorum, çünkü Binali Bey'in koltuğunu kaybetmesini istemiyorum." ifadesini kullandığını belirten Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil. Memleketim, milletim için bir Ali değil, bin Ali feda olsun. Ama sen kendine bak. 7 seçim kaybetmişsin, hala koltuğa yapışmış duruyorsun. Bir de kalkmış Cumhurbaşkanına 'tek adam' diyorsun. Milletin seçtiği, 'tek adam' olmaz." diye konuştu.

"Tek adam" söylemi nedeniyle Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Yıldırım, "Senin hatırın için iki cumhurbaşkanı, iki belediye başkanı, iki muhtar mı seçeceğiz? Olur mu böyle şey? Bu hakikaten okumuyor. Ne geliyor ne gidiyor haberi yok. Okuma yazması var ama okumuyor." dedi.

- "Şanzımanı dağıttı"

Kılıçdaroğlu'nun "Bu değişiklik olursa başkent Ankara'dan İstanbul'a taşınacak" dediğini de söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Allah akıl fikir versin. Bu yaştan sonra, nasıl olacaksa. Böyle bir şey olur mu? Anayasanın ilk 4 maddesi değişmiyor, değişmesi teklif edilemiyor. Orada Türkiye'nin başkentinin Ankara olduğu yazıyor. Kanunla değişmez. Meclis değiştiremez. Anayasa değişikliği lazım. Onu da millet yapıyor. Ama bu zat daha geçen yıl diyordu ki 'Anayasanın değişmez maddeleri de değişir.' Şimdi onu unuttu, bize diyor ki 'Anayasanın ilk 4 maddesini değiştireceksiniz.' Yalanın bu kadarına da pes doğrusu. Kılıçdaroğlu, şanzımanı da dağıttı. Nereye gideceği, nereye toslayacağı belli değil. Bakalım daha ne yalanlar çıkacak."

(Sürecek)





AK Parti'nin Siirt mitingi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :