AK Parti'nin Siirt mitingi

AK Parti'nin Siirt mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1)- "Herkes, bu ülkede ister Kürt, isterse Arap olalım, kimliğimizle şeref duyalım, iftihar edelim. Onlar bizim şeref belgemizdir ama bir de ay yıldızlı bayrağımızla şeref duyalım. Ülkemizle, Türkiye'yle gurur duyalım"-

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Herkes, bu ülkede ister Kürt, isterse Arap olalım, kimliğimizle şeref duyalım, iftihar edelim. Onlar bizim şeref belgemizdir ama bir de ay yıldızlı bayrağımızla şeref duyalım. Ülkemizle, Türkiye'yle gurur duyalım." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Siirtlileri, "Sizlere eniştenizin, Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Sizin evladınız, şehidimiz savcı Mehmet Selim Kiraz'ı buradan rahmetle yad ediyorum. Bütün terör örgütlerini Siirt'ten, bu meydandan bir kez daha lanetliyorum." sözleriyle selamlayan Yıldırım, vatan ve bayrak için hayatını feda eden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Başbakan Yıldırım, "Bu güzel ülke, topraklar bize şehitlerimizin hediyesidir. Siirt bize şehitlerimizin emanetidir." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay'ın da Siirtli olduğunu, bu toprakların mayasıyla yoğrulduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hepimiz aynı toprakların, aynı medeniyetin çocuklarıyız. Biz beraberce tarihe yön vermiş bir milletiz. Selçuklu'da beraberdik, Osmanlı'da beraberdik, Kurtuluş Savaşı'nda, cephede, Çanakkale'de beraberdik, omuz omuzaydık. Herkes, bu ülkede ister Kürt, isterse Arap olalım, kimliğimizle şeref duyalım, iftihar edelim. Onlar bizim şeref belgemizdir ama bir de ay yıldızlı bayrağımızla şeref duyalım. Ülkemizle Türkiye ile gurur duyalım. O bayrak başımızda dalgalandığı, bu ezanlar dinmediği müddetçe, evelallah bize hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı bir şey yapamaz. Siirt'in meydanlarından yükselen sesler bunu gösteriyor."

- "Siirt'in bizim açımızdan ayrı bir yeri var"

Kürt, Türk, Sünni, Alevi olsun, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Siirt'in bizim açımızdan ayrı bir yeri var, Cumhurbaşkanımız için ayrı bir önemi var. Sene 1997, Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Burada, Siirt'te, ders kitaplarında olan bir şiiri, Ziya Gökalp'in şiirini okudu diye siyasi yasaklı hale geldi, hapse koydular. 'Muhtar bile olamaz.' dediler, ancak Siirt evladına, damadına sahip çıktı, Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptınız. Allah sizden razı olsun." sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, o dönemde, "Bu şarkı burada bitmez" dediğini hatırlatan Yıldırım, "O şarkı bitmedi, o şarkı Siirt, Bitlis, Edirne, Hatay, Sinop oldu, 80 milyon Türkiye oldu. Bütün millet, bu şarkıyı söyledi." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilliğe Siirt'te başladığını, bu yüzden ona destek veren kentin kendileri için özel bir yeri olduğunu belirtti.

Siirt'in, "milletin adamına sahip çıkan, adam gibi adamların, cesur yürekli kadınların, hanımefendilerin diyarı" olduğunu söyleyen Yıldırım'ın, "Siirt, 16 Nisan'da birlikte yürümeye var mısınız? Bu yürüyüşü 16 Nisan'da zaferle sonuçlandırmaya hazır mısınız?" demesi üzerine, alandaki vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

Yıldırım, 2004 yerel seçimlerinin Siirt'ten start aldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2007 seçimlerini yine bu kentten başlattığını hatırlatan Yıldırım, Siirt'in kendilerini hiç yalnız bırakmadığını vurguladı.

Siirt'in, 2007 halk oylamasında destan yazdığını, yüzde 94'ün üzerinde "Evet" oyu verdiğini anımsatan Yıldırım'ın, "16 Nisan'da bu rekoru kırmaya hazır mısınız?" diye sorması üzerine, alandan "Evet" sesleri yükseldi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, "Maşallah Siirt işi bitirmiş, Siirt 'Eri, eri, eri' (Evet, evet, evet) diyor." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

AK Parti'nin Siirt mitingi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :