Ak Parti'nin Rize Mitingi

Ak Parti'nin Rize Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, milleti bir kılmaya geliyoruz, barıştırmaya geliyoruz, kardeş kılmaya geliyoruz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, 12 yıl önce milletin IMF'ye borçlu olduğunu hatırlattı, "Rizeliler, siz, bu millete namerde borçlu olmayı yakıştırır mısınız? Namert kapısında para dilenmeyi yakıştırır mısınız? 70 sente bu milleti muhtaç edenleri affeder misiniz?" diye sordu.

İktidara geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli geliri 800 milyar dolara çıkardıklarına işaret eden Davutoğlu, "Kim çıkardı? AK Parti. Onlar ise sadece konuştular. Çok konuşan Kılıçdaroğlu duysun" ifadelerini kullandı.

"Yıllarca sürünen" Karadeniz sahil yolunu partisinin yaptığını belirten Davutoğlu, çift tüplü, 14 kilometrelik Ovit tünelini açacaklarını hatırlattı. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi biz çift tüplü tünel diyoruz ya, hani iki tüplü, akla ne geliyor, biliyor musunuz, Kılıçdaroğlu ve CHP'nin tüp kuyrukları geliyor. Onlar tüp diye bir tek şeyi bilirdi, tüp kuyruğunu bilirdi, değil mi? CHP döneminde sadece tüp kuyruğu bildiniz, değil mi? Şimdi, çift tüplü, dünyanın en büyük tünellerinden birini, Ovit'i Rize'ye kazandırıyoruz. Hayırlı, mübarek olsun. Açıldığında ne olacak biliyor musunuz? Karadeniz'in havası o tünelden geçecek, insanıyla birlikte Erzurum'a, Erzurum'dan İran'a, Kafkasya'ya, aşağıya Diyarbakır'a, Mardin'e, Karadeniz'in barış türküleri, Diyarbakır'ın barış türküleriyle buluşacak, inşallah. 

Biz, milleti bir kılmaya geliyoruz, barıştırmaya geliyoruz, kardeş kılmaya geliyoruz. Rizeliler, bu kardeşiliği ebedi kılmaya var mısınız? Kim ne yaparsa yapsın, aramıza fitne sokmak isteyenlere dur diyecek misiniz? İster HDP'nin terörü, ister paralelcilerin kumpası, ister CHP'nin geri plandaki akıl hocaları, kim ne derse desin, milleti bir, iri, diri kılacak mıyız? Bir olacak mıyız? İri olacak mıyız? Diri olacak mıyız? İşte bu."

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeliler için "Hep göğe baktığınızı biliyoruz" dediğini belirterek, Rizelilerin "uçağın inmesi" için göğe baktıklarını ifade etti. Rize-Artvin bölgesel havalimanının fizibilite çalışmasının tamamlandığını, şimdi ÇED raporlarının hazırlandığını anlatan Davutoğlu, bu da tamamlanınca Ordu-Giresun havalimanı gibi denizin üzerine havalimanı yapacaklarını bildirdi.

- "Torun tarafından Rizeliyim"

Davutoğlu, partililerin kendisine yönelik tezahüratları üzerine, "Dedim ya, Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeliyse, ben de Rizeliyim. Unutmadan şunu da diyeyim, bir şey daha söyleyeyim de iyice Rizeliliğime inanın, hani dersiniz ya, 'Ben dede tarafından Rizeliyim. Ben de torun tarafından Rizeliyim. Damadım Rizeli, torunum Rizeli, ben de torun tarafından Rizeliyim. Rizeli Ahmet'i bağrınıza basacak mısınız? Rizeli Ahmet'e, yüzde 80'i aşan, Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz hediye gibi bir hediye verecek misiniz? İnşallah, bu seçimde Konya'yı da geçmeye çalışacak mısınız? Bir kulağım Konya'da, diğer kulağım Rize'de olacak, inşallah."

"Ovit'i yapan, Karadeniz sahil yolunu yapan, Rize havalimanını da yapar mı?" diye soran Davutoğlu, alandakilerle birlikte "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganını attı. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu duysun da miting nasıl olur, görsün. Öyle, boş yerlere konuşarak, palavra atarak milletle olunmaz" dedi.

Davutoğlu, Rize güney çevre yolu ile Rize-İkizdere yolunu da yapacaklarını kaydederek, "Rize her türlü ihtiramı, her türlü hürmeti hak ediyor. Çünkü Rize, zulme direnmiş Rize'dir, baş eğmemiş Rize'dir. Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

Rize'ye önceki gelişinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dedesinin mezarını ziyaret ettiğini söyleyen Davutoğlu, bugün erken dönmek zorunda olduğunu ancak ilk fırsatta Rize'ye gelip, bütün ilçeleri gezmek istediğini bildirdi.

- Çaya 12 yılda 1,3 milyar lira destek

DOKAP kapsamında "Yeşil Yol" yapacaklarını, bu yolun Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin'e ulaşacağını ve 2 bin 350 kilometre olacağını anlatan Davutoğlu, "Yeşil Yol yapıyoruz. Karadeniz sahil yolu Mavi Yol'du. Maviye, güzelim Karadeniz'e baka baka gidiyorsunuz. O dağlardan giden yollarla da inşallah, Yeşil Yol ile hem turizm gelişecek hem de buraya gelen herkes, hangi ülkeden, hangi diyardan gelirse gelsin, Karadeniz'in yaylalarına selam duracak, selam" dedi.

Davutoğlu, 2002'de çaya 24 milyon lira destek verildiğini, bunun geçen sene 175 milyon lira, son dört ayda 107 milyon lira olduğunu aktararak, çaya 12 yılda 1,3 milyar lira destek verdiklerini vurguladı. Çay alımlarına ise toplam 4,6 milyar lira ödediklerini kaydeden Davutoğlu, "Çaya ve Rizelilere, çay üzerinden verdiğimiz mesaj da açık. Bundan sonra da çaya destek vereceğiz. Çay paketleme tesisini de İkizdere'de 2016'da açıyoruz, inşallah" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı